Τσιόδρας: Τι είπε για το νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού (video)

Ελπίδες για την καταπολέμηση του covid-19 δίνει ένα νέο πειραματικό φάρμακο που μελετά η ακαδημία επιστημών της Κίνας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα έως τώρα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της νόσου, έσπευσε να διευκρινίσει πως θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό. Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση

από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Κάλεσε μάλιστα συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου. Σημείωσε δε τη σημασία της τήρησης των προσωπικών δεδομένων και τόνισε ότι δεν πρέπει «να αποπροσανατολίζουμε το κοινό».

Όπως διευκρίνισε, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 και Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του απέστειλε σχετική επιστολή για το θέμα της έγκυρης πληροφόρησης για νέα φάρμακα και αγωγές αναφορικά με τον θανατηφόρο ιό.

Πηγή: Τσιόδρας: Τι είπε για το νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα