Τσιόδρας: Θα βγούμε από τα σπίτια μας με υφασμάτινες μάσκες – Εντός δύο ημερών οι οδηγίες (video)

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή και ελεγχόμενη άρση των μέτρων σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, περιέγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες.

«Συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό και ειδικούς πληθυσμούς στην φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων. Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης της μάσκας η οποία θα γίνεται σαν μια σύσταση αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον ECDC,

θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας μας και θα γίνεται με ειδική αναγνώριση των κινδύνων και της ψευδαίσθησης ασφάλειας που μπορεί να προκύψει από την μαζική χρήση των μασκών και φυσικά μετά από ειδική εκπαίδευση. Θα ακολουθήσουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι συζητούνται τα βραχεία τεστ αντισωμάτων και ο τρόπος χρήσης τους ούτως ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά άλλων χωρών που χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο.

Κανένας νέος θάνατος, 55 ασθενείς σε ΜΕΘ – 2.408 τα κρούσματα

Όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας, επτά νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό ανέρχονται στους 2.408. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, από αυτούς το 56% είναι άνδρες. 573 περιπτώσεις συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι 55 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, 15 από τους 55 είναι γυναίκες, ενώ το 86% όσων βρίσκονται στην εντατική πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Την ίδια ώρα, 51 συμπολίτες μας βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος από τον κορονοϊό και οι νεκροί εξακολουθούν να ανέρχονται στους 121. Από αυτούς οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 74 έτη και το 91% είτε είχε κάποιο επικείμενο νόσημα είτε ήταν ηλικιωμένος.

Ναι στο άνοιγμα των σχολείων

Θετικός στην επαναλειτουργία των σχολείων εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα παρθούν συνολικά από την αρμόδια επιτροπή επιστημόνων.

«Η κοινωνία πρέπει να ανοίξει κάποια στιγμή και από ένα μέρος της που δεν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες που είναι τα παιδιά. Παρόλα αυτά, ανήκω σε μια επιτροπή και εκεί θα πάρουμε συνολικά τις αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Τσιόδρας: Θα βγούμε από τα σπίτια μας με υφασμάτινες μάσκες – Εντός δύο ημερών οι οδηγίες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα