Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε μιλώντας στο CNN Turk, τη βούληση της Τουρκίας να ανοίξει τη σφραγισμένη Αμμόχωστο.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά

που η τουρκική πλευρά απειλεί με το άνοιγμα της Αμμοχώστου, καθώς ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει ότι «ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια», ανακοινώνοντας την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Υπενθυμίζεται πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν από τρεις ημέρες, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει «προξενείο» στην Αμμόχωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσαβούσογλου, Αμμόχωστο,tsavousoglou, ammochosto