Τρόμος στην Ιταλία: Ένας τουρίστας νεκρός από την έκρηξη στο ηφαίστειο Στρόμπολι (video)

Το ηφαίστειο του νησιού που βρίσκεται βόρεια της Σικελίας εξερράγη, προκαλώντας πανικόΤρομοκρατημένοι τουρίστες από την απρόσμενη έκρηξη στο μικρό νησί της Μεσογείου, έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούνΣύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας

Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησάκι Στρόμπολι της Ιταλίας, στα βόρεια της Σικελίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας. 

Το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη (03/07), στέλνοντας μια στήλη τέφρας ψηλά στον ουρανό, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο κύματα λάβας κατευθύνθηκαν προς την πόλη Σκιάρα, ενώ στο πέρασμά τους δημιουργήθηκαν και εστίες φωτιάς. Υπάρχουν σπίτια που είναι πολύ κοντά στον κρατήρα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο «Ansa» τουρίστες, τρομοκρατημένοι από την απρόσμενη έκρηξη στο μικρό νησί της Μεσογείου, έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Ο άντρας που έχασε τη ζωή του πιστεύεται πως ήταν Ιταλός, αλλά τα στοιχεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επισήμως από τις αρχές. Ακόμα ένας άντρας είναι τραυματίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής.

«Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη κι αμέσως μετά μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, ενώ βλέπαμε φλόγες και λάβα να βγαίνουν από το ηφαίστειο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το αρχιπέλαγος των Αιολίδων Νήσων, στις οποίες ανήκει το Στρόμπολι, έχει μετατραπεί τις τελευταίες δεκαετίες σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό και εκεί έχουν χτίσει εξοχικές κατοικίες πολλές διασημότητες.

Το ηφαίστειο τις τελευταίες ημέρες είχε δείξει έντονη δραστηριότητα και τελικά ενεργοποιήθηκε.

Tourists are describing the eruption on the Italian island of Stromboli as “enormous.”https://t.co/5ig2my4IZY pic.twitter.com/czOJMSsYby

— euronews (@euronews) 3 Ιουλίου 2019

Esplosione dello Stromboli: c’è un morto https://t.co/DLvraXgl64

— Noi Aretini (@NoiAretini) 3 Ιουλίου 2019

View from the Panarea harbor as Stromboli erupts. Hoping everyone is safe on the ground. Visible lava flows headed down the mountain. pic.twitter.com/apZT3G3C57

— Alex Hopson (@TheAlexHopson) 3 Ιουλίου 2019

The smoke from Stromboli approaches Panarea pic.twitter.com/fQecwcr249

James Attlee (@JamesAttlee) 3 Ιουλίου 2019

#BREAKING: Large eruption underway at Stromboli Volcano in southern Italy. pic.twitter.com/1iCEeomhTc

— UA News (@UrgentAlertNews) 3 Ιουλίου 2019

Watch what happened at 3:17:23 in @SkylineWebcams‘s broadcast:

Keywords
Τυχαία Θέματα