Τρόμος σε πτήση της Ryanair: Γέμισε καπνούς η καμπίνα του αεροσκάφους (video)

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Ryanair που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία με προορισμό το Στάνστεντ της Βρετανίας.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του αεροσκάφους η καμπίνα των επιβατών γέμισε με καπνούς, όπως φαίνεται και από βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, με τον πιλότο να στέλνει σήμα «mayday» στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Βουκουρεστίου και να υποχρεώνεται να επιστρέψει

στο αεροδρόμιο Οτοπένι.

Ryanair flight FR1008 makes emergency landing in Otopeni after cabin fills with smoke. https://t.co/A0rJgyXoud pic.twitter.com/tzZ45VaXs6

— Breaking Aviation News (@breakingavnews) 22 Ιανουαρίου 2020

Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε πτήση του Boeing 737-800 που μετέφερε 169 επιβάτες. Μάλιστα το αεροσκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε ως «αντικαταστάτης» του αεροπλάνου που θα έκανε αρχικά την προγραμματισμένη πτήση.

Κάποιοι από τους επιβάτες κατήγγειλαν ότι μετά το περιστατικό δεν έπεσαν ποτέ οι μάσκες οξυγόνου, με πολλούς από αυτούς να καλύπτουν το πρόσωπό τους με μαντήλια και ρούχα.

«Ήταν τραυματική εμπειρία. Δεν μπορούσα να δω δύο σειρές μπροστά από τη δική μου» περιέγραψε τις στιγμές ένας επιβάτης.

Μετά την περιπέτειά τους 29 από τους επιβάτες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο τρίτο αεροσκάφος το οποίο επιστράτευσε η Ryanair για την πτήση προς το Λονδίνο.

Η Ryanair σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα «μικρό τεχνικό πρόβλημα» με εκπρόσωπό της να δηλώνει στην Daily Mail ότι «η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι πρόκειται για υγρό αποπαγοποίησης που πέρασε στο σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους».

Πηγή: Τρόμος σε πτήση της Ryanair: Γέμισε καπνούς η καμπίνα του αεροσκάφους (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα