Το ΕΚΛ για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αυτοπασχολούμενου

22:48 16/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο, το οποίο συμμετείχε στην κινητοποίηση για να αποτραπεί να βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου από τον Βόλο.

Στην ανακοίνωση τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, «καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς που έχει ψηφίσει και την επιστράτευση ισχυρής αστυνομικής δύναμης

που απέκλεισε την είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το συμβολαιογραφικό γραφείο που ανέλαβε τον πλειστηριασμό, έδωσε την δυνατότητα στην Τράπεζα Πειραιώς να αρπάξει μια ακόμα πρώτη κατοικία, από αυτοαπασχολούμενο από τον Βόλο, αποδεικνύοντας καθαρά τι εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλά για επιστροφή στην «κανονικότητα».
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, συμμετείχε στην σημερινή συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Λάρισας, ενάντια στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου από τον Βόλο και γενικότερα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εργαλείων δουλειάς για μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου πλειστηριασμού παρά την προσπάθεια του ΕΚΝΛ και των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, να μεταπείσουν την συμβολαιογράφο και την τράπεζα να μην προχωρήσουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα ψέματα που τσαμπουνά για προστασία της πρώτης κατοικίας και τερματισμό των μνημονίων, είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τους πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων πρώτων κατοικιών, εργαλείων δουλειάς για μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια, λόγω της μεγάλης μείωσης του εισοδήματός τους ή της ανεργίας.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να ξεσηκωθούν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους για:
Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση.
Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.
Όχι στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης στους πλειστηριασμούς».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα