Τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές μπροστάρηδες στις επιθέσεις εναντίον της Βουλής

Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από τη Βουλή το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και την οποία επικαλείται το new247.gr.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, πρόκειται για τους Γιάννη Λαγό,

Ηλία Παναγιώταρο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που παρακινούσαν –σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές- τους διαδηλωτές σε επίθεση για την κατάληψη της Βουλής, ενώ μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και οι ίδιοι.

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του Κοινοβουλίου το Σάββατο το βράδυ, με πρωταγωνιστή τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε, οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή στο πλαίσιο των διαδηλώσεων το Σάββατο στο Σύνταγμα με την εμπλοκή Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής, βουλευτών και στελεχών της, είχε καταγγείλει και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη ότι επίκειτο επίθεση σε βάρος της Βουλής

Πηγές του ΑΠΕ αναφέρουν ότι ήταν γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη ότι επίκειτο επίθεση σε βάρος της Βουλής, και γι’ αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια η συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας το Σάββατο να μην «τραβήξει» μέχρι τα μεσάνυχτα, αν και «δεν συνέβαλαν όλοι», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φασιστικά στοιχεία επιτέθηκαν σε έναν Τυνήσιο μετανάστη ο οποίος διασώθηκε από παρέμβαση της Φρουράς.Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι η ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση έγινε από κείμενο και με την παρουσία πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, που προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που θα την εκφωνούσε ο βουλευτής.Οι κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτιμούν πως αν η Βουλή δεν χειριζόταν τα όσα είπε ο βουλευτής, με τον τρόπο που τα χειρίστηκε, τότε ίσως τα επεισόδια να ήταν ακόμη μεγαλύτερα.Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στον σχεδιασμό κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Βουλή, εντάσσεται και η δημοσιοποίηση των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, που τα τελευταία 24ωρα «βομβαρδίζονται» από πολυάριθμες ανώνυμες κλήσεις.

Πληροφορίες: news247.gr, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα