Στα δικαστήρια ο Μπαρμπαρούσης – Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις (εικόνες – video)

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη λίγο μετά τις 8 το πρωί ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κωνσταντίνος ΜπαρμπαρούσηςΚατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προσαχθεί και η φίλη του που φιλοξενούσε τον βουλευτήΤην Παρασκευή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτήΑν και οι πληροφορίες ήθελαν τον βουλευτή να κρύβεται στον τόπο καταγωγής του, την Αιτωλοακαρνανία, τελικά τον εντόπισαν στην ΠεντέληΒγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ
φώναξε προκλητικά στους δημοσιογράφους: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Συνελήφθη ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, περισσότερα από δύο 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψη που εκδόθηκε την Παρασκευή για τις χυδαίες δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, με τις οποίες καλούσε τον στρατό σε πραξικόπημα.

Ο Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια Ευελπίδων. Βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ φώναξε προκλητικά στους δημοσιογράφους: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Το χρονικό της σύλληψης

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προσαχθεί και η φίλη του που φιλοξενούσε τον βουλευτή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης απέφυγε να χρησιμοποιήσει το εθνικό οδικό δίκτυο, υπό τον φόβο των μπλόκων που είχε στήσει η Αστυνομία. Ως εκ τούτου, και γνωρίζοντας πολύ καλά την περιοχή του, έφτασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Κυριακής από επαρχιακούς δρόμους και παραδρόμους.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Αν και οι πληροφορίες ήθελαν τον βουλευτή να κρύβεται στον τόπο καταγωγής του, την Αιτωλοακαρνανία, τελικά τον εντόπισαν στην Πεντέλη.

Η κινηματογραφική καταδίωξη

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία.

Με το e-pass του πέρασε από τα διόδια της γέφυρας και ξέφυγε με … 200, οι αστυνομικοί, όμως, αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να κινηθούν με την υπηρεσιακή διαδικασία πιστοποίησης του κρατικού οχήματος στα διόδια και φυσικά, μέχρι να γίνει αυτό, πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος είχε γίνει καπνός.

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης απέδωσε το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.

Ο κ. Καλούδης ολοκλήρωσε την έρευνα που του ανατέθηκε από τον Άρειο Πάγο, που κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο με τις παρεμβάσεις των υπουργών Άμυνας όσο και με του υπουργού Δικαιοσύνης που ζήτησε έρευνα για το θέμα.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : “Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας” τιμωρείται με κάθειρξη

Keywords
Τυχαία Θέματα