Τραβάει κι άλλο το σχοινί ο Ερντογάν – Λέει ότι έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη τη συμφωνία με τη Λιβύη

Έστειλε τελικά η Άγκυρα στα Ηνωμένα Έθνη τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη. «Εγώ το υπέγραψα και έτσι τώρα έχει σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει δημιουργηθεί μια ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μίλησε για προσπάθειες περιορισμού των θαλάσσιων

ορίων της χώρας του.

Επανέλαβε δε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της (στην ανατολική Μεσόγειο), «που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο», όπως είπε προκλητικά.

«Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντά της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας», ανέφερε.

Κόμπασε κιόλας, λέγοντας ότι «εξάπτονται επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία όπως έκαναν στο παρελθόν, δεν μπορούν να την κατευθύνουν να την διοικούν. Επειδή εκνευρίζονται χάνουν το έλεγχο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Τραβάει κι άλλο το σχοινί ο Ερντογάν – Λέει ότι έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη τη συμφωνία με τη Λιβύη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα