Κορονοϊός: Τραπεζική υπάλληλος η 40χρονη που νοσηλεύεται – Περίμενε δυο ώρες στο «Σωτηρία»

Μια γυναίκα 40 ετών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν είναι το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας και όπως έγινε γνωστό μένει στο Μαρούσι, είναι σύζυγος στελέχους μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας στα νότια προάστια, τραπεζική υπάλληλος της «Πειραιώς», και περίμενε δυο ώρες στο «Σωτηρία» για να εξεταστεί. Τελικά, πήγε μόνη της σε ιδιωτική κλινική, όταν παρουσίασε τα συμπτώματα.

Όπως μετέδωσε και το Mega, η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει ταξιδέψει

στη βόρεια Ιταλία, επί δυο ώρες περίμενε στην ουρά προκειμένου να εξεταστεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Τελικά, αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Είχε ως αρχική επιλογή της ένα από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, μετά τα συμπτώματα που είχε, αλλά το μετάνιωσε. Στη συνέχεια επισκέφθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από τον ιό και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας

Η ανακοίνωση της Τράπεζα Πειραιώς

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρεται ότι η 40χρονη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, είναι υπάλληλος της τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει πως ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ότι εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με κορονοϊό (COVID-19).

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρεςεργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμαεφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Αναζητούνται τρεις οδηγοί ταξί που μετέφεραν την 38χρονη

Όσον αφορά στην 38χρονη, τους οδηγούς ταξί που μετέφεραν τη γυναίκα μετά την άφιξή της από το Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη, αναζητά η αστυνομία, στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης. Η 30χρονη είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το «Thestival», ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για τρεις άνδρες που μετέφεραν με τα οχήματά τους την γυναίκα σε τρία διαφορετικά δρομολόγια.

Η γυναίκα χρησιμοποίησε ένα ταξί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επιβιβάστηκε σε ένα δεύτερο στην Άνω Τούμπα, ενώ χρησιμοποίησε και τρίτο ταξί μέσα στην πόλη. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των αυτοκινητιστών.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ έχει καταφέρει να εντοπίσει όλους τους επιβάτες της πτήσης, με την οποία η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής (23/02).

Πηγή: Κορονοϊός: Τραπεζική υπάλληλος η 40χρονη που νοσηλεύεται – Περίμενε δυο ώρες στο «Σωτηρία» - altsantiri

Keywords
Αναζητήσεις
σε ποια ιδιωτικη κλινικη πηγε η 40 χρονι me ton koronoio
Τυχαία Θέματα