Κορονοϊός: Αντιδράσεις από δήμους για την ακύρωση των καρναβαλιών – Ακυρώσεις σε ξενοδοχεία

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους δήμου των περισσότερων πόλεων, η απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, υπό τον φόβο του κορονοϊού, που έχει ήδη τρία κρούσματα στην Ελλάδα.

Πελετίδης: Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά

Στην Πάτρα συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, τόνισε ότι οι εκδηλώσεις

του Δήμου δεν θα διεξαχθούν. «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε», είπε. Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στον δήμο και των πληρωμάτων». «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή ζητά από την πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες.

«Βόμβα» για την Ξάνθη

Ως «βόμβα» χαρακτηρίζει για την πόλη της Ξάνθης, ο δήμαρχος, τη ματαίωση του καρναβαλιού, μιλώντας στο ethnos.gr.«Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, κ. Τσεπέλης. Σημειώνεται πως μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 άνθρωποι από 37 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

50.000 επισκέπτες θα επισκέπτονταν το τριήμερο τη Νάουσα

Προβληματισμός επικρατεί και στη Νάουσα μετά την απόφαση για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Πενήντα χιλιάδες κόσμο περίμεναν να φιλοξενήσουν στην περιοχή της Νάουσας το προσεχές τριήμερο. «Έχουν πληρωθεί ορχήστρες, σκηνικά και έχουν κλειστεί τα ξενοδοχεία σε πολύ υψηλές τιμές από ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά», δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας.

Δήμαρχος Ρεθύμνου: Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις

«Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr, o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Πηγή: Κορονοϊός: Αντιδράσεις από δήμους για την ακύρωση των καρναβαλιών – Ακυρώσεις σε ξενοδοχεία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα