Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση (video)

Είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές από το Λουξεμβούργο«Κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας» διαπίστωσε ο ιατροδικαστήςΑργά το βράδυ της Παρασκευής, οι γονείς του έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο ΓρεβενώνΤο χρονικό της τραγωδίας

Μία λάθος απόφαση στάθηκε ικανή για να στερήσει τη ζωή του 32χρονου Απόλλωνα Ψαραδάκη στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, όταν παρασύρθηκε θανάσιμα από χιονοστιβάδα.

Ο 32χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα

που τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και την Παρασκευή μαζί με την παρέα του αποφάσισαν να πάνε για snowboard στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Βασιλίτσα: 30χρονος έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του 32χρονου

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι γονείς του έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο άτυχος 32χρονος

Να σημειωθεί πως αναμένεται η απόφαση της οικογένειας του 32χρονου αν θα οριστεί ιατροδικαστής.

Από κάκωση στην αυχενική χώρα ο θάνατος

«Κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας» διαπιστώθηκαν στη σορό του άτυχου σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, τη στιγμή που έκανε snowboard με την παρέα του, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών.

Αυτό τόνισε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος, σε δηλώσεις του έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε.

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος, ανέφερε ότι ο 32χρονος είχε και στοιχεία κρυοπληξίας, καθώς έμεινε αρκετή ώρα θαμμένος κάτω από το χιόνι.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο άτυχος σκιερ που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα (εικόνες – video)

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr & greveniotis.gr, το χιονοδρομικό ήταν κλειστό και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας του χιονοδρoμικoύ, σε μέρος όπου το χιόνι ήταν “απάτητο” και πολύ πυκνό.

O νεαρός άνδρας χτύπησε σε δέντρο, παρασυρόμενος από τη χιονοστιβάδα, και ανασύρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του από το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου.

“Το δυστύχημα έγινε στο σημείο λεγόμενο Κ2. Είναι εκτός οριοθετημένης πίστας χιονοδρομίας. Είναι για τους expert που πάνε και κάνουν την εκτός πίστας δραστηριότητα. Είναι η extreme πλευρά του χιονοδρομικού μας κέντρου εκτός πίστας. Κατά καιρούς έχουν πέσει και άλλες χιονοστιβάδες εκεί.

Το χιονοδρομικό δεν δούλευε. Με δική τους ευθύνη πήγαν εκτός πίστας”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης sale χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, Απόστολος Λιάτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα