Με τι ασχολήθηκαν οι χρήστες του facebook το 2017 (εικόνες)

Η ανασκόπηση του facebook για το 2017Τα σημαντικότερα γεγονόταν που σχολίασαν και συζήτησαν οι χρήστες του facebook

Την ανασκόπησή του για το 2017 ανακοίνωσε το facebook υπογραμμίζοντας τους κυριότερους λόγους για τους οποίους οι χρήστες του μπήκαν στη διαδικασία να ανταλλάξουν απόψεις και να διασυνδεθούν.

Σε άρθρο της η αντιπρόεδρος «Κοινού Καλού» του διαδικτυακού κολοσσού, Naomi Gleit, σημειώνει ότι οι χρήστες

του facebook διασυνδέθηκαν αρχικά για να συζητήσουν στιγμές και γεγονότα που συνέβησαν το 2017. Οι τρεις βασικές αφορμές ήταν:

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ήταν το Νο. 1 πιο πολυσυζητημένο θέμα του 2017, με τον αριθμό των χρηστών να διπλασιάζεται από το 2016. Χρήστες από όλο τον κόσμο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις γυναίκες, αλλά και γιόρτασαν την παρουσία τους στις ζωές τους.

Super Bowl 51: Οι φανατικοί φίλαθλοι του αμερικανικού «ποδοσφαίρου» πανηγύρισαν μέσω του facebook για τις αγαπημένες τους ομάδες, αλλά και την παρουσία της Lady Gaga στον μεγάλο αγώνα. Υπολογίζεται ότι έγιναν περισσότερα από 262 εκατομμύρια προβολές βίντεο που είχαν σχέση με το Superbowl στο facebook.

Τρομοκρατία στο Λας Βέγκας: Η τρομοκρατική επίθεση στο Λας Βέγκας που διενήργησε ένας αμερικανός πολίτης σκοτώνοντας 58 άτομα, οδήγησε 3.300 χρήστες του facebook να βοηθήσουν έμπρακτα την κοινότητά τους μέσα από τις υπηρεσίες Crisis response που προσφέρει η πλατφόρμα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι χρήστες διασυνδέθηκαν ήταν για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο σε στιγμές κρίσης. Το 2017 χαρακτηρίστηκε από μεγάλες φυσικές καταστροφές και βία, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρόσφεραν τη βοήθειά τους. Οι τρεις βασικές τέτοιες στιγμές ήταν οι εξής:

Σεισμός στο Μεξικό: Εκατομμύρια άνθρωποι χαρακτηρίστηκαν ασφαλής μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας του facebook, πρόσφεραν τη βοήθειά τους σε όσους τη χρειάζονταν και δώρισαν χρηματικά ποσά για τη στήριξη των πληγέντων.

Τυφώνας Harvey: Τον περασμένο Αύγουστο, η κοινότητα του facebook έσπευσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκ. δολάρια για να βοηθήσει τους πληγέντες της συγκεκριμένης καταστροφής.

One Love Manchester: Το πιο δημοφιλές βίντεο και live προβολή στο facebook για το 2017 ήταν η συναυλία που δόθηκε για τη στήριξη όσων επηρεάστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 80 εκ. χρήστες παρακολούθησαν τη συναυλία συγκεντρώνοντας πάνω από 450.000 δολάρια.

Τέλος, οι χρήστες του facebook χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να έρθουν σε επαφή από κοντά. Οι δύο κυριότερες αφορμές ήταν οι εξής:

Ολική έκλειψη ηλίου: Αυτή ήταν η αφορμή που τον Αύγουστο ένωσε περισσότερα από 20.000 events σε περισσότερες από 80 χώρες.

Πορεία γυναικών στην Ουάσινγκτον: Στις 21 Ιανουαρίου, η πορεία των γυναικών που σε έναν βαθμό διοργανώθηκε μέσω του facebook οδήγησε στη συγκέντρωση 500.000 ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα