Τουρκία: Πέθανε η δικηγόρος Ebru Timtik μετά από 238 ημέρες απεργία πείνας – Απαιτούσε μια δίκαιη δίκη

Τη ζωή της έχασε σήμερα Πέμπτη (27/8) μια τουρκάλα δικηγόρος που έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Ebru Timtik. Victim of a heartless state. All she wanted was a fair trial. For her. for Aytac. for all. Turkey

must find a better way. Lawyers of the world unite. For justice, for fairness and for truth. RIP Ebru. We respect you and we always will. pic.twitter.com/WMUqwCY4K3

— Tony Fisher (@tonyfisherfjg) August 27, 2020

Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.

Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων τόνισαν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία».

A jailed lawyer, who was on a hunger strike to protest injustice in #Turkey, lost her life!
One more death in the hands of the state who actually should be caring and protecting the citizens! #EbruTimtik pic.twitter.com/JDx9OKuINQ

— Hafza Girdap (@HafzaGrdp) August 27, 2020

Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.

Μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα