Τουλάχιστον ο Πλεύρης σταμάτησε να ζητά δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών – Μιλά πλέον για επαναπροωθήσεις (video)

Η πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων προσφύγων και μεταναστών και η μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν φέρει και πάλι το Προσφυγικό ζήτημα στην πρώτη θέση της επικαιρότητας.

Οι βουλευτές τοποθετούνται σχετικά στα ΜΜΕ ο ένας μετά τον άλλον, ακολουθώντας φυσικά πιστά την κομματική τους γραμμή. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής, πλέον, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε για πρόσφυγες που πρέπει να έχουν

όλα τα δικαιώματα και για μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας για οικονομικούς λόγους και ότι στόχος είναι αυτοί να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

«Ο χώρος όλων όσων έχουν έρθει στην Ελλάδα είναι να βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας. Με ταχύτητα να εξετάζεται το άσυλο, όσοι έχουν την προσφυγική ιδιότητα να έχουν όλα τα δικαιώματα και όσοι δεν έχουν την προσφυγική ιδιότητα και είναι για οικονομικούς λόγους εδώ πέρα να ξέρουν ότι η πορεία τους είναι – έστω και με τη δυσκολίες που υπάρχουν από την Τουρκία – να επαναπροωθηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως και να το δει κανείς ο Θάνος Πλεύρης ανέβηκε ένα level από την αλήστου μνήμης δήλωσή του, το 2011, περί δολοφονιών στα σύνορα στο πλαίσιο της φύλαξης τους και πως όσοι ήδη μετανάστες βρίσκονται στη χώρα μας δεν θα πρέπει να τρώνε, να πίνουν και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

«Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται εάν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός εάν δεν υπάρχουν νεκροί (σ.σ. χειροκροτήματα). Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όταν βρίσκεται εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας σε νοσοκομείο και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν ‘εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ’ ό,τι στο Πακιστάν’. Αν δεν περνάνε χειρότερα θα έρχονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα