Τουλάχιστον 10 νεκροί από μεγάλη φωτιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία (video)

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν από φωτιά που εκδηλώθηκε, λόγω εμπρησμού, σε στούντιο animation στην πόλη Κιότο, στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιαπωνικού πυροσβεστικού σώματος.

Οι αρχές στην Ιαπωνία εκφράζουν φόβους πως είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους. Περίπου 30 άνθρωποι

παραμένουν αγνοούμενοι. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο «NHK», το οποίο επικαλέστηκε την αστυνομία, ο απολογισμός των νεκρών ίσως αυξηθεί. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κιότο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άνδρας εισέβαλε στο στούντιο Kyoto Animation Co την Πέμπτη (18/07) το πρωί – η φωτιά ξέσπασε περί τις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας) – και ψέκασε με άγνωστο υγρό.  Ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, έχει συλληφθεί και διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Το κτήριο που ανήκει στην εταιρία «Kyoto Animation», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και animation.

«Ένας άνδρας έριξε υγρό και έβαλε φωτιά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κιότο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τον ύποπτο ή πιθανά κίνητρα.

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και περισσότερα από 35 οχήματα.

Φωτογραφίες: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα