Το συγκινητικό βίντεο του Παναθηναϊκού για τον Θανάση – Τα μηνύματα της ομάδας μπάσκετ για τον «τυφώνα»

Όλος ο αθλητικός κόσμος θρηνεί με την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλο, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο θέμα. Συγκινητικά μηνύματα είχαμε και από τους «πράσινους» για τον «τυφώνα» του ελληνικού αθλητισμού, που πρόσφερε πολλά στο «τριφύλλι», στον αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Μιλάμε για νυν μέλη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που προετοιμάζονται για τον δύσκολο και κρίσιμο αγώνα

με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για την Euroleague, αλλά και για πρώην παίκτες του συλλόγου.

Την ίδια ώρα η σημαία του Παναθηναϊκού και αυτής της Ελλάδα κυματίζουν μεσίστιες στη Λεωφόρο, στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου:

Μ’ ένα συγκινητικό βίντεο «αποχαιρέτησε» τον Θανάση Γιαννακόπουλο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. «Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση.

May your soul rest in peace our beloved Thanasis.#paobc #RIP pic.twitter.com/yzplP8Eidn

Panathinaikos BC (@paobcgr) 19 Μαρτίου 2019


Νωρίτερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανέφερει για τον ιστορικό παράγοντα σε ανακοίνωσή της:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε».

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το ματς με την Μπασκόνια και στάθηκε στον Θανάση Γιαννακόπουλο και σε όλα όσα πρόλαβε να μάθει για τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού.

«Τον γνώρισα μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Ήταν ένας αληθινός κύριος, είτε έχανε η ομάδα, είτε κέρδιζε», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου και συνέχισε για το παιχνίδι που έρχεται: «Είμαστε σε καλή κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδας. Παίζουμε πολύ καλά, όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλό ρυθμό. Η Μπασκόνια είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει επιθετική νοοτροπία και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην άμυνά μας. Παίζουμε εντός έδρας και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Σαν προπονητής, θέλω να βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν έτσι».

Σχετικά με τον γιο του, που θα παίξει απέναντι στο Louisville στο NCAA, ο Ρικ Πιτίνο τόνισε: «Εμείς έχουμε την δική μας March Madness! Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, το μυαλό μου είναι μόνο στη Μπασκόνια! Αγαπώ τον γιο μου, αλλά μόνο η Μπασκόνια βρίσκεται στο μυαλό μου. Θέλουμε νίκες για να φτάσουμε στα πλέι-οφ».

Νωρίτερα, ο Ρικ Πιτίνο εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, μέσω του Twitter, γράφοντας: «Αναπαύσου εν ειρήνη Θανάση Γιαννακόπουλε. Ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός άνθρωπος για τον Παναθηναϊκό. Η συμπάθειά μου και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Rest In Peace Thanasis Giannakopoulos. An extremely special man of Panathinaikos. My sympathy and condolences to his family. pic.twitter.com/nAbRIVvmNX

— Rick Pitino (@RealPitino) 19 Μαρτίου 2019

Ο Νικ Καλάθης στο media day για τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Μπασκόνια, στάθηκε και στην απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.
«Είναι μία άσχημη μέρα σήμερα. Κάθε φορά που τον έβλεπα μου έδινε αγκαλιά, με ρωτούσε για την οικογένειά μου. Πραγματικά νοιαζόταν για όλους, δεν κοιτούσε μόνο το μπάσκετ. Ήθελε να ξέρει αν είναι όλα εντάξει στη ζωή σου και στην οικογένειά σου», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδας και συμπλήρωσε: «Δεν κοιτάμε τους εννιά πόντους, θέλουμε απλά να κερδίσουμε. Είναι μία καλή ομάδα επιθετικά, πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα. Θέλουμε να εκθέσουμε τις αδυναμίες τους, παίζουμε στην έδρα μας. Είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς, θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά».

Ο Τζέιμς Γκιστ στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε και αυτός στον «τυφώνα». «Θέλω να στείλω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μία απώλεια. Ήταν ένα μεγάλο μέρος του Παναθηναικού, εξέφραζε πολλά από αυτά που εκφράζει ο σύλλογος. Όλοι ξέρουν ποιος ήταν και τι έχει κάνει αυτή η οικογένεια για την ομάδα», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε για το παιχνίδι με την Μπασκόνια:

«Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι. Είμαστε σε καλή κατάσταση, μετράμε τέσσερις σερί νίκες και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να κάνουμε όσα κάνουμε και μας επιτρέπουν να κυριαρχούμε στο παιχνίδι. Θα βγούμε έξω για να παλέψουμε, δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Είναι μία καλή ομάδα, ξέρει τι πρέπει να κάνει σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Επιπρόσθετα, ο Γκιστ ανέφερε: «Κανένας στα αποδυτήρια δεν σταμάτησε να πιστεύει. Παίζουμε καλά, είμαστε σε καλό ρυθμό αλλά δεν πρέπει να το δούμε άλλο. Νικήσαμε στη Μόσχα αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Δεν πρέπει να το θεωρούμε έκπληξη, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι νορμάλ να κερδίσουμε σε τέτοια ματς, πρέπει να ξέρουμε ότι είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει παντού».

Ο Τζέιμς Γκιστ ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία του Θανάση Γιαννακόπουλου και έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι θρύλοι ζουν για πάντα».

Ο Γιάννης Παπαγιάννης ανέβασε μια φωτογραφία του ιστορικού παράγοντα στο instagram και έγραψε: «Ευχαριστούμε για όλα».

Ο τραυματίας Νίκος Παππάς έγραψε στο instagram: «Καλό σου ταξίδι τεράστιε».

«Ευχαριστώ για όλα Κύριε Θανάση….Καλό Ταξίδι», έγραψε ο Ίαν Βουγιούκας στο instagram.

Ο Μάικ Τζέιμς (παίζει τώρα στην Αρμάνι Μιλάνο) ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αποχαιρετώντας με τον δικό του τρόπο τον ιστορικό παράγοντα.

Ο Κέι Σι Ρίβερς (αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα) έγραψε με story στο instagram: «Η οικογένεια μου και εγώ στέλνουμε τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια σπουδαία ψυχή που έδωσε τα πάντα στην ομάδα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ανέβασε μια φωτογραφία του Θανάση Γιαννακόπουλου στο Instagram και έγραψε: «Καλό ταξίδι κ. Θανάση».

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα