Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση του «ΚΕΠ» από την πλατεία Εξαρχείων

Γερανοφόρο όχημα ακόμη και… τρακτέρ περιλαμβάνει το σχέδιο εκκένωσης-απομάκρυνσης του αναρχικού «ΚΕΠ» από την Πλατεία Εξαρχείων, που έχουν καταρτίσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μετά την αυτονόητη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης.

Το θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε επίπεδο δήμου και οικείου αστυνομικού τμήματος, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιοχής πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον εισαγγελέα να δίνει την εντολή προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί το αυταπόδεικτο, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου

Τύπου, οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από υπευθύνους του δήμου, αναζητούν, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, τυχόν διαχειριστές του χώρου και αναμένεται να διαβιβάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει παραγγελία για απομάκρυνση του κοντέινερ.

Μπορεί το «σχέδιο εκκένωσης» να είναι έτοιμο, δύσκολα θα εφαρμοστεί όμως, καθώς πρέπει πρώτα να μεταβεί στο σημείο η Πολεοδομία με αστυνομική συνοδεία, να διαπιστώσει παράβαση και έπειτα να δώσει εντολή ο εισαγγελέας για την απομάκρυνση του κοντέινερ-πολιτικού περιπτέρου.

Tο σχέδιο περιλαμβάνει «επιστράτευση» διμοιριών και ομάδων πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, περιπολικών της Άμεσης Δράσης και ομάδων της ΔΙΑΣ.

Πρώτα θα διασφαλιστεί ο χώρος, στη συνέχεια το γερανοφόρο όχημα θα βγάλει το κοντέινερ από την πλατεία, ενώ σε κοντινή απόσταση θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Κανένας δεν ξέρει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο οι εμπνευστές δημιουργίας του «πολιτικού περιπτέρου», όπως το ονομάζουν, τοποθέτησαν το κοντέινερ πάνω στην πλατεία. Πάντως, όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει σε κείμενά τους στο διαδίκτυο, ο ρόλος που θα παίξει το κοντέινερ είναι κυρίως «ενάντια στο ναρκεμπόριο και την κρατική καταστολή», χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Πάντως, ανάμεσα στις δράσεις που προγραμματίζονται είναι θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές συζητήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού. Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά της πλατείας τα μέλη της Συνέλευσης έφτιαξαν μια παιδική χαρά.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα