Το… reunion που φέρνει ξανά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Η αγωνιστική περίοδο που διανύουμε ξυπνά ωραίες μνήμες στους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι μπορεί να τιμηθεί με ιδιαίτερο τρόπο και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Πού αλλού; Μα, φυσικά, στο «Ολντ Τράφορντ», γήπεδο που συμπληρώνει 109 χρόνια «ζωής».

Αυτό το παιχνίδι θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τη σεζόν 1998-99, όταν η ομάδα την οποία καθοδηγούσε κατέκτησε το τρεμπλ. Τότε που στον τελικό του Champions League

έκανε το… θαύμα και με μεγάλη ανατροπή στο τέλος νίκησε στην Μπάγερν Μονάχου στο «Καμπ Νόου». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει το τρόπαιο χάρη στο γκολ που πέτυχε ο σημερινός προπονητής της, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Sir Alex Ferguson will return to the dugout for a charity match to celebrate the 20th anniversary of the team’s treble-winning season. #MUFC pic.twitter.com/eTVUT5riZ6

Manchester United (@MUFCScoop) 16 Φεβρουαρίου 2019

Ο 77χρονος σερ Άλεξ αναμένεται να είναι ο προπονητής μιας ομάδας παλαίμαχων που θα αντιμετωπίζει παλαίμαχους των Βαυαρών, είκοσι χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό του Champions League.

Ο σκωτσέζος τεχνικός θα βρεθεί ξανά στην πολύ ευχάριστη θέση να κοουτσάρει τους «κόκκινους διαβόλους» σε αγώνα στο οποίο θα παίξουν παλαίμαχοι και θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό reunion. Το να επιστρέψει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, για έναν προπονητή που άλλαξε την ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» και δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί την Γιουνάιτεντ από κοντά.

Σαν σήμερα, πριν από 109 χρόνια, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου 1910 εγκαινιάστηκε το «Θέατρο των Ονείρων», το στάδιο «Old Trafford» στο Μάντσεστερ. Το αρχικό όνομα ήταν United Football Ground και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άρτσιμπαλντ Λίτς.

Hoje o nosso Old Trafford completa 109 anos como a casa do Gigante Manchester United, o estádio foi inaugurado em 19 de Fevereiro de 2019 e já hospedou grandes esquadrões, craques, ídolos e festas de diversos títulos!

Um desses ídolos (Charlton) o apelidou de Teatro dos Sonhos pic.twitter.com/CacAHEUZJm

Manchester United Brasil (@unitedbrazilian) 19 Φεβρουαρίου 2019

Το κόστος του ήταν 60.000 λίρες και η χωρητικότητα 80.000 θεατές. Ωστόσο, μόνο 45.000 ήταν οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στον πρώτο αγώνα, εναντίον της Λίβερπουλ, που επικράτησε με 4-3 της Γιουνάιτεντ. Το γήπεδο πήρε το όνομα «Old Trafford» μόνο το 1936 και ήταν πάντα το σπίτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός από την περίοδο του Β’ ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όπου λόγω των βομβαρδισμών ήταν άχρηστο και χρειάστηκε ανακατασκευή για να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το 1949.

@ManUtd home ground #OldTrafford is 109 years old today. The 80,000 capacity stadium opened #OnThisDay 1910 when #Utd hosted @LFC and Liverpool won 4-3 pic.twitter.com/103QXOF8dC

— Gavin Duffy (@GavinDuffy) 19 Φεβρουαρίου 2019

Neste dia: Em 1910, o Liverpool venceu o Manchester United por 4-3, na primeira partida dos diabos vermelhos no United Football Ground. Tempos depois, em 1936, o estádio começou a ser chamado de Old Trafford. pic.twitter.com/fFlgx4mZG0

— PL Stats Brasil (@brazil_pl) 19 Φεβρουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα