Έξαλλη η Άννα Μπιθικώτση με τον Παπαδόπουλο: Βεβηλώσατε τον τάφο του πατέρα μου

Η Άννα Μπιθικώτση ξέσπασε μετά το αφιέρωμα της εκπομπής «Στην υγειά μας ρε παιδιά» στη μνήμη του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Καλεσμένοι από την οικογένεια ήταν η δεύτερη σύζυγος του αείμνηστου τραγουδιστή, Μεταξία και ο γιος τους, Γρηγόρης και αυτό έκανε έξαλλη την Άννα Μπιθικώτση.

Μισή αλήθεια για τον Μπιθικώτση από την εκπομπή «Στην υγεία μας» Επειδή ότι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο σας παραθέτω φίλοι μου την επιστολή που είχα στείλει τον Δεκέμβριο του 2009 στον

οικοδεσπότη της εκπομπής «Στην υγειά μας» ως απάντηση και για το αποψινό αφιέρωμα στο μύθο πάτερα μου στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΙ «Με αφορμή το επιλεκτικής μνήμης αφιέρωμα που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Στην υγειά μας» στις 19/12/09 και που αφορούσε «όλη τη ζωή» και το έργο του ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης Γρηγόρη Μπιθικώτση, παίρνω το έναυσμα να γράψω αυτές τις γραμμές. Παρακολουθώντας το, με λύπη μου και έκπληξη, διαπίστωσα ότι ενσυνείδητα ή μη, στην συγκεκριμένη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης στην οποία συνδράμουμε οικονομικά όλοι μας για να έχουμε την κατά τεκμήριο αντικειμενική πληροφόρηση και άδολη ενημέρωση, έγινε ένας «αγώνας» προκειμένου να επικρατήσει δυστυχώς η μισή αλήθεια. «Άλλωστε η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα».

Η αλήθεια είναι πιο δυνατή από το ψευδές και το άδικο και αυτοί που την γνωρίζουν ολόκληρη οφείλουν να την λένε. Άλλωστε η μισή αλήθεια κρύβει το πρώτο ψέμα. Επειδή οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δώσουν δύναμη στο δίκαιο και έδωσαν το δίκαιο στη δύναμη, για αυτό και στο αφιέρωμα στον Γρηγόρη της Ελλάδας, επέλεξαν να διαφωτίσουν συγκεκριμένες παραστάσεις της ζωής του, γιατί μέσα από «αθώες ενοχές» έπρεπε πάση θυσία να σβήσουν το φως από τις κορυφαίες ανθρώπινες στιγμές του. Εκεί που υπάρχει πολύ φως οι σκιές είναι εντονότερες και όταν τις διακρίνεις τότε οφείλεις να αναλαμβάνεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου. Ο σοφός πνευματικός μου πατέρας Μίκης Θεοδωράκης πήρε από μόνος του τον έλεγχο του πεπρωμένου της πρώτης οικογένειας του Γρηγόρη Μπιθικώτση, αυτής της οικογένειας που αναγνώρισε ότι του στάθηκε στα δύσκολα χρόνια του ως την καταξίωση του. Όταν ο Μίκης της αιωνιότητας, ανάγνωσε το βιβλίο μου «Από το ημερολόγιό μου Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005» που αναφερόταν σε ολόκληρη τη ζωή και το έργο του ακριβού μου πατέρα του άλλου του μισού μέσα από τα δικά μου μάτια, θέλοντας να διαφυλάξει την αλήθεια αυτής της ιστορίας που κατέγραφα στις σελίδες του, μου έστειλε μία του επιστολή που φυλάω σαν παλιά βυζαντινή εικόνα και που δικαιώνει την σημερινή μου πικρία. Αξίζει να διαβάσετε ένα της απόσπασμα που δημοσιεύω , κύριε Σπύρο Παπαδόπουλε και επίλεκτοι καλεσμένοι που με την παρουσία σας βάλατε «υπογραφή» στη μισή αλήθεια, προσπερνώντας τριάντα χρόνια από τη ζωή του Μπιθικώτση δίπλα στην αφανή ηρωίδα, την πρώτη του σύζυγο Θεοκλεία , τις δύο του κόρες , τα τέσσερα εγγόνια και το πρώτο του δισέγγονο, βεβηλώνοντας βάναυσα τον τάφο του».

Keywords
Τυχαία Θέματα