Το πείραγμα του Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά: «Όταν έκανα αυτό το κόλπο, εσύ φορούσες πάνες»

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς είχαν μια ευκαιρία να αστειευτούν κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πυρόπληκτους από τις φωτιές στην Αυστραλία.

Εκτός από τους δύο παίκτες, στον αγώνα με τίτλο Rally for Relief εμφανίστηκαν οι Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, ο Ντομινίκ Τιέμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Νικ Κύργιος.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς δοκίμασε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του Τζόκοβιτς και Ναδάλ,

κάνοντας σερβίς τη στιγμή που φαινόταν χαλαρός.

Ο αιφνιδιασμός, ωστόσο, δεν του βγήκε, καθώς το μπαλάκι βρήκε στο φιλέ, αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να τον τρολάρει λέγοντας: «Έκανα αυτό το κόλπο πριν από 20 χρόνια. Εσύ τότε φορούσες ακόμα πάνες».

Ναόμι Οσάκα, Κόκο Γκοφ, Καρολίν Βοζνιάκι, Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Οι παίκτες φορούσαν μικρόφωνα κι έτσι η ατάκα ακούστηκε στις κερκίδες, κάνοντας το κοινό να λυθεί στα γέλια.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ

Ιταλικό εμπόδιο για Τσιτσιπά στην πρεμιέρα της Μελβούρνης

Στα αγωνιστικά τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον εναρκτήριο αγώνα του στο πρώτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς, το Australian Open.

Ο 27χρονος Καρούζο βρίσκεται στην 96η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με συνέπεια ο 21χρονος Έλληνας, Νο 6 στην ATP, να θεωρείται φαβορί για την πρόκριση.
Εφόσον το πετύχει, στο 2ο γύρο θα παίξει με το νικητή της αναμέτρησης Κολσράιμπερ – Γκιρόν.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς και ο Ρότζερ Φέντερερ κληρώθηκαν στο κάτω μέρος του ταμπλό που βρίσκεται και ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο έλληνας πρωταθλητής μετέχει στο ίδιο quarter με τον «Νόλε», που σημαίνει ότι εφόσον αμφότεροι συνεχίσουν με νίκες θα τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά της Μελβούρνης.

Ύμνοι από το «Reuters» για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Μπορεί να τερματίσει την κυριαρχία των Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ το 2020

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εκείνος που μπορεί να τερματίσει την κυριαρχία των κορυφαίων του τένις στα Grand Slam το 2020, σύμφωνα με το «Reuters», λίγο πριν ξεκινήσει τις μάχες τους στο Australian Open.

«Λίγοι παίκτες φάνηκαν ικανοί να σπάσουν την κυριαρχία που είχαν ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς  στα Γκραν Σλαμ τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά αν κάποιος μπορεί να τερματίσει τη βασιλεία τους το 2020, είναι πιθανόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς», αναφέρει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Και συνεχίζει: «Ο 21χρονος Έλληνας ξεπέρασε τις προσδοκίες την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στο Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και τελειώνοντας το 2019 κερδίζοντας το πολυπόθητο στέμμα των ATP Finals . Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο Top 50 το 2018, κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο ATP και ολοκληρώνοντας το έτος με το τρόπαιο NextGen. Επέστρεψε πέρυσι φτάνοντας στους ημιτελικούς του Australian Open και κερδίζοντας τρεις ακόμα τίτλους, όπως τους τελικούς του ATP».

Στο αφιέρωμά του το «Reuters» αναφέρεται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και στον τρόπο παιχνιδιού του Στέφανου Τσιτσιπά: «Με ένα συναρπαστικό all-round παιχνίδι και με μια απίστευτη αθλητικότητα, ο Τσιτσιπάς πολύ γρήγορα έγινε ο τενίστας που αξίζει να βλέπεις στο ATP Tour, κερδίζοντας την παράσταση από τους άλλους νεαρούς τενίστες, όπως ο 26χρονος Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ και ο 22χρονος Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ».

Tennis: ‘It happened accidentally,’ says Tsitsipas after racket swipe hurts dadReuters https://t.co/a9C2MmtPBO via @skinnergj

— Dougy’s Daily Digest (@skinnergj) January 8, 2020


Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτοί είναι οι στόχοι μου για το 2020

«Ένας από τους στόχους μου για τη νέα χρονιά θα είναι να κατακτήσω έναν τίτλο Γκραν Σλαμ, να τερματίσω στο Top 3 μέχρι το τέλος της σεζόν, να φτάσω ξανά σε τελικό ATP Finals και να κερδίσω ένα τουρνουά Masters 1000», είχε πει πρόσφατα ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τις προσδοκίες του από τη νέα χρονιά.

«Έχουμε τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ που βρίσκονται στην κορυφή. Πάντα ήταν εκεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνω εγώ είναι να κάνω το βήμα παραπάνω και να τους προσπεράσω. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για τη νέα χρονιά, καθώς θα πρέπει να προσπεράσω έναν από αυτούς προκειμένου να ανέβω στην κορυφαία τριάδα», είχε προσθέσει ο έλληνας πρωταθλητής.

Με Γκασπαριάν η εκκίνηση της Σάκκαρη στην Αυστραλία

Με τη Ρωσίδα Μαργκερίτα Γκασπαριάν θα παίξει η Μαρία Σάκκαρη στον πρώτο γύρο του Australian Open, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στη Μελβούρνη.

Η Ρωσίδα αθλήτρια κατέχει την 98η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στη WΤΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο καθώς αντιπροσωπεύει μια σχολή στο τένις και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη. Οι δύο αθλήτριες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν δύο φορές, με το σκορ στις αμετρήσεις τους να είναι ισόπαλο .

Συγκεκριμένα, η Σάκκαρη είχε επιβληθεί στον πρώτο αγώνα, στη Σεούλ τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η 25χρονη Ρωσίδα «απάντησε» περίπου ένα μήνα αργότερα, νικώντας την Σάκκαρη στην πρεμιέρα του τουρνουά του Λουξεμβούργου.

Πηγή: Το πείραγμα του Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά: «Όταν έκανα αυτό το κόλπο, εσύ φορούσες πάνες» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα