«Το παρελθόν μας διδάσκει και το μέλλον μας ενώνει», το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Παυλόπουλου

Στις «τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας» αναφέρεται στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς».

Ο κ. Παυλόπουλος εύχεται να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας

χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

«Τα γεγονότα του 2017, στην Χώρα μας, σ’ Ευρωπαϊκό αλλά και σε Διεθνές επίπεδο, τεκμηριώνουν ότι όλα όσα εξέθεσα δεν συνιστούν επετειακά ευχολόγια κενά περιεχομένου.

Όλως αντιθέτως, αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας. Αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς.

Χρόνια πολλά, καλά κι ελπιδοφόρα. Ελπιδοφόρα όχι με την έννοια της ανέξοδης ουτοπίας, αλλά με την θεμελιωμένη ιστορικώς πεποίθηση ότι μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε επαξίως στις απαιτήσεις που προσδιορίζουν την προοπτική του Λαού μας και του Έθνους μας, την προοπτική της Πατρίδας. Ας είναι οδηγός μας το εξής τρίπτυχο: Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί.

Και πάλι Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα