Το «παιχνίδι» της Eldorado και το ραντεβού με τον Μητσοτάκη

Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπρόσωπους των σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και μερικές ώρες μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η Eldorado Gold αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα.

Κίνηση τακτικής ή όχι; Η

συνάντηση χρήζει επανεξέτασης από άλλο πρίσμα, διότι η απόφαση της διοίκησης της Eldorado Gold να απειλήσει την κυβέρνηση πως θα αποχωρήσει επενδυτικά από την Ελλάδα, μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκ των πραγμάτων – είτε έγινε τυχαία είτε κατά… παραγγελία – αποκτά σαφείς πολιτικές ενδείξεις.

Αυτό που ωστόσο οφείλουν να απαντήσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά – όπως και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης που έχει παραστεί σε όποια αντισυγκέντρωση υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός έχει γίνει – είναι:

– Ενδιαφέρεται για το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας στις επενδύσεις; Διότι η Eldorado απειλεί πως θα αποχωρήσει εάν δεν βγουν οι άδειες περιβαλλοντικών όρων, την ώρα που η οικολογική καταστροφή που έχει ήδη γίνει είναι τεράστια.

Keywords
Τυχαία Θέματα