Το μυστικό του Μάικλ Τζάκσον – Τι κρύβεται πίσω από διάσημη φιγούρα του (εικόνες – video)

Ο Μάικλ Τζάκσον μάγευε τα πλήθη όχι μόνο με τη φωνή και τα τραγούδια του, αλλά και με τις φοβερές του φιγούρες που πολλές από αυτές έμοιαζαν… ανεξήγητες.

Μια από τις πιο διάσημες φιγούρες από το 1987 από το βιντεοκλίπ του Smooth Criminal, όπου ο τραγουδιστής γέρνει σε κλίση 45 μοιρών με το σώμα του να παραμένει ολόισιο, αναλύθηκε λεπτομερώς από μια ομάδα νευροχειρούργων, οι οποίοι πλέον έχουν την απάντηση για το πώς ο διάσημος σταρ κατόρθωσε να την πραγματοποιήσει.

Οι

γιατροί επισημαίνουν πως πρόκειται για ψευδαίσθηση και πως ο σταρ κατάφερε να την πραγματοποιήσει χάρη σε ειδικά παπούτσια, αλλά και επειδή είχε εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες, προειδοποιώντας φυσικά να μην επιχειρήσει κάποιος να την κάνει στο σπίτι του.

Οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ιατρικού Κέντρου του Τσαντιγκάρ της Ινδίας επισήμαναν ότι οι χορευτές με πολύ γερό κορμό μπορούν να φτάσουν σε κλίση το ανώτερο μεταξύ 25 και 30 μοιρών.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέτυχε την υπόλοιπη κλίση φορώντας ειδικά παπούτσια με καρφί στη φτέρνα που «κλείδωναν» στο έδαφος. Παράλληλα στηριζόταν με καλώδια στη μέση του προκειμένου να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση.

Πάντως οι ειδικοί επισημαίνουν πως ακόμα και με τα ειδικά παπούτσια, η κίνηση συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα