Το Λιμενικό στις 19:08 ενημέρωνε για νεκρούς – Διαψεύδει ο Σαντορινιός (εικόνα)

Εννέα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική της 23ης Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 90 ανθρώπους, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από ώρα που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη νεκρών ατόμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, από τις 19:08, υπήρχε «ασφαλής πληροφορία» για την ανάσυρση σορών από τα πληρώματα 11 σκαφών από το Λιμενικό Σώμα που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας. Πληροφορία την οποία διαψεύδει ο υφυπουργός

Ναυτιλίας.

Με βάση έγγραφα-ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα ήδη από τις 19:08 το Λιμενικό ενημέρωνε για νεκρούς, σύμφωνα με το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 22:30 η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χ. Λαμπρίδης αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριοι Ράπτης και Ντούνης είχαν ενημέρωση από το λιμεναρχείο.

Τέλος, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

Διαψεύδει ο Σαντορινιός: Δεν υπήρξε σήμα του Λιμενικού για νεκρούς στο Μάτι

Μιλώντας στην εκπομπή «Βρε Καλώς τους» με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο υφυπουργός Ναυτιλίας εξήγησε ότι η αναφορά του Λιμενικού περιλαμβάνει όσα έγιναν μέσα στο πρώτο 24ωρο, διευκρινίζοντας ότι στις 7 δεν βρέθηκαν νεκροί, αλλά ξεκίνησε η όλη επιχείριση.

Πρόσθεσε ότι στις 10 και μισή το βράδυ της Δευτέρας που βρέθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας δεν είχε ακόμη ενημέρωση για νεκρούς. «Προφανώς και έγιναν λάθη» είπε και πρόσθεσε ότι αυτά πρέπει να εξεταστούν ψύχραιμα ούτως ώστε να αποτιμηθούν και σωστά και να αποδοθούν ευθύνες. «Όλοι έχουμε την πολιτική ευθύνη για αυτό που συνέβη. Όλο το υπουργικό συμβούλιο», σημείωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα