Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι γιατροί κάνουν το παν για τον Ναβάλνι

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/08) πως είναι ενήμερο από τα ΜΜΕ για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, πως οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση όπως και σε κάθε ρώσο πολίτη.

«Οι γιατροί αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο, στο Ομσκ ασχολούνται οι καλύτεροι γιατροί» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι όπως και σε κάθε πολίτη της χώρας μας, του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ο

Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αίτημα προς το Κρεμλίνο ή στο υπουργείο Υγείας με την παράκληση να συνδράμουν στην μεταφορά του Ναβάλνι σε νοσοκομείο του εξωτερικού, οι αρχές θα το εξετάσουν άμεσα.

Russian opposition leader Alexey Navalny being rushed to an ambulance after the plane he was on made an emergency landing in Omsk. from @varlamov pic.twitter.com/reIxfRcylJ

Julia Ioffe (@juliaioffe) August 20, 2020

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Αλεξέι Ναβάλνι να έχει δηλητηριασθεί, ο Πεσκόφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, γι’ αυτό όλες οι υποθέσεις παραμένουν υποθέσεις, για το αν επρόκειτο για δηλητηρίαση». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν το Κρεμλίνο θεωρεί το συμβάν με τον Ναβάλνι ξεχωριστό λόγω της κριτικής του στάσης έναντι της ηγεσίας της χώρας, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλούς επικριτές» και μεταξύ των ρώσων πολιτών.

Russian opposition politician in coma after poisoning #Russia #Navalny https://t.co/83zrudInjW

Eve O Destruction (@GonnaFry) August 20, 2020

«Αναμφίβολα όμως όταν κάποιος απειλεί την ζωή Ρώσου πολίτη, αυτό είναι κάτι σοβαρό. Τόσο οι γιατροί όσο και οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν στον ίδιο βαθμό σοβαρά όλους τους πολίτες», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Δείτε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο με τον Ναβάλνι να σφαδάζει από τους πόνους. Είτε τον δηλητηρίασαν, είτε δηλητηριάστηκε από φυσικά αίτια, σημασία έχει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, (πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν) νοσηλεύεται χωρίς τις αισθήσεις του στην εντατική.

Видео с камер: тот самый стакан Навальному в кафе томского аэропорта принёс сотрудник ФБК и его помощник Илья Пахомов.

Похоже, в кафе, где был куплен напиток, не могли знать о том, кому он предназначался.@navalny@alburov @Kira_Yarmysh pic.twitter.com/x0flIbkDAD

— Aleksander Kalimullin (@LacrossUfA) August 20, 2020

#UPDATE Russian opposition leader Alexei Navalny is unconscious in intensive care after apparently being poisoned, his spokeswoman says.

"Alexei has toxic poisoning," she wrote on Twitter.

Navalny was flying to Moscow and the plane had to make an emergency landing

File image pic.twitter.com/4sZHiiQIHA

AFP news agency (@AFP) August 20, 2020

Pictures of Alexei Navalny being attacked with green chemicals in Moscow; with his brother Oleg who was jailed for three years; and during one of his arrests. pic.twitter.com/BgnwLC4bHl

— X Soviet (@XSovietNews) August 20, 2020

Battle To 'Save Life' Of #Kremlin Critic #Navalny After Suspected Poisoning https://t.co/zs7gfQrJk3 pic.twitter.com/8RFPw3DVCs

— Jenkers News (ENG) (@jenkers_en) August 20, 2020

Alexei #Navalny:
Tech-savvy anti-corruption fighter and thorn in #Putin's side apparently poisoned on air flight, hospitalised …https://t.co/YhESQENgpx pic.twitter.com/gaYh40H0lV

— Ottawa Family Tree (@ottawafamtree) August 20, 2020

#Putin: want some more tea? #Navalny pic.twitter.com/0oP44uCMGV

— Trees Vandamme (@TreesVandamme) August 20, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα