Και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ «άδειασε» την κυβέρνηση – «Ο Διακόπουλος είπε την αλήθεια για το Oruc Reis» (video)

Άδειασε… την κυβέρνηση και ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σχετικά με τις έρευνες του «Orus Reis» σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μιλώντας στο MEGA επιβεβαίωσε τον αντιναύαρχο ε.α Αλέξανδρο Διακόπουλο, ο οποίος πριν παραιτηθεί από Σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, είπε ότι το τουρκικό «Oruc Reis» έκανε έρευνες. Παράλληλα ο Κωσνταντίνος Ζιαζιάς επικρότησε τη στάση

του αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «σεβάστηκε τα γαλόνια του και είπε την αλήθεια για το Oruc Reis».

Με αυτή του τη στάση λοιπόν, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ διαψεύδει από την πλευρά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, που το αρνούνται κατηγορηματικά και κραυγάζουν περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

«Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis. Ο Ναύαρχος Διακόπουλος είπε την αλήθεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάθει να δέχονται τις εισηγήσεις από τους ειδικούς», ανέφερε ο κ. Ζιαζιάς.

«Αυτό φαίνεται από την περιοχή πλεύσης, την ταχύτητα, τον τρόπο πλεύσης. Έχει κάνει έρευνες. Εκτιμώντας την κατάσταση είπε την αλήθεια ο κ. Διακόπουλος και μετά παραιτήθηκε. Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει την κουλτούρα να δέχεται εισηγήσεις από ειδικούς σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Δεν άντεξε έναν Σύμβουλο Ασφαλείας, πιστεύει κανείς ότι θα αντέξει ένα κανονικό συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που θα εισηγηθεί εθνικά;», αναρωτήθηκε.

Όσο για την μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης τη χαρακτήρισε «ατυχέστατη», συμπληρώνοντας: «Ενδεχομένως βοηθά τον εξωτερικό παράγοντα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να μην έχει να κερδίσει τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης (19/08) την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις περί ερευνών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Orus Reis, τις οποίες στη συνέχεια ανασκεύασε.

Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωί της Τρίτης (18/08): «Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά και αφού ξέσπασε σάλος (η κυβερνητική «γραμμή» λέει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν έκανε έρευνες, λόγω «θορύβων» από τα πολλά πλοία), ο κ. Διακόπουλος έκανε στροφή 180 μοιρών, λέγοντας ότι η αναφορά του αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών και όχι «πραγματοποίηση».

Την παραίτηση του Διακόπουλου σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη για τις έρευνες του Oruc Reis.

Keywords
Τυχαία Θέματα