Το κόλπο με τα 5 λαστιχάκια για να μην φωνάζεις στο παιδί σου (εικόνα)

Αν σου έχει συμβεί να έχεις τύψεις κάθε φορά που λόγω κούρασης έχεις μιλήσει άσχημα τα παιδιά σου, η λύση που προτείνει η μαμά τριών κοριτσιών, οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου «Happy You, Happy Family», Kelly Holmes θα σου λύσει τα χέρια.

Πρόκειται για τα κόλπο με τα 5 λαστιχάκια που θα λειτουργήσει ως οπτικό ερέθισμα για να συγκρατείς τα νεύρα, να μην φωνάζεις, αλλά ακόμα και όταν το κάνεις να μπορείς

να το διορθώσεις άμεσα χωρίς επιπτώσεις στο παιδί σου. Ας δούμε πώς λειτουργεί:

1. Πάρτε 5 λαστιχάκια μαλλιών που δεν σας σφίγγουν όταν τα φοράτε στον καρπό.

2. Όταν τα παιδιά σας ξυπνούν το πρωί, βάλτε τα 5 λαστιχάκια στον δεξιό σας καρπό. Είναι σημαντικό να περιμένετε να ξυπνήσουν τα παιδιά, για να συνδέσετε αυτό το οπτικό ερέθισμα με τη σχέση σας με αυτά και να μην συνηθίσετε να βρίσκονται μονίμως εκεί. Γι’αυτό και θα πρέπει να βγάζετε τα 5 λαστιχάκια όταν δεν θα είστε μαζί με τα παιδιά (π.χ. όταν λείπετε από το σπίτι ή όταν πηγαίνουν στο σχολείο ή για ύπνο). Και όταν θα είστε ξανά μαζί πρέπει να τα βάζετε πάλι.

3. Όταν θα «πιάνετε» τον εαυτό σας, να «αρπάζεται» με το παιδί, θα πρέπει να μετακινείτε ένα λαστιχάκι στον αριστερό καρπό. Ο στόχος, βέβαια, είναι να μη χρειαστεί μέχρι το τέλος της ημέρας να μετακινήσετε κανένα λαστιχάκι!

4. Αν, όμως, το μετακινήσετε, για να το πάρετε πίσω θα πρέπει να κάνετε 5 απλά πράγματα, προκειμένου να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας και να διώξετε την «πίκρα» που δημιουργήθηκε μεταξύ σας. Γιατί 5; Γιατί μελέτες που έχουν γίνει αποδεικνύουν, ότι χρειάζονται 5 θετικές «αντι-δράσεις» για να εξισορροπήσουν 1 αρνητική. Αυτές, από πλευράς σας μπορεί να είναι: Να ζητήσετε συγγνώμη, να το αγκαλιάσετε, να του πείτε ότι το αγαπάτε, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να του κάνετε μια μικρή έκπληξη, να πείτε ένα αστείο…

Η θεωρία της Holmes λέει, ότι με τον τρόπο αυτό αφενός θα επιδιορθώσετε άμεσα τη «ζημιά» και θα γεφυρώσετε το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας, και αφετέρου θα έχετε άλλα 4 λαστιχάκια να σας θυμίζουν γιατί δεν πρέπει να ξαναμιλήσετε απότομα ή με θυμό.

Πηγή: Mama365

Keywords
Τυχαία Θέματα