«Πυρά» του τέως προέδρου του ΣτΕ στην κυβέρνηση – Κάνει λόγο για «στυγνή δικτατορία»

Συνέχεια δίνει στον «πόλεμο» μεταξύ της κυβέρνησης και μερίδας δικαστών, με δήλωσή του ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, σε μια ανακοίνωση που βρίθει χαρακτηρισμών, ενώ φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για «καθεστώς στυγνής δικτατορίας»…

Στην εν λόγω ανακοίνωση καλεί τους δικαστές να γυρίσουν την πλάτη στους υβριστές της Δικαιοσύνης και να συνεχίσουν το έργο τους, ενώ σημειώνει ότι «αποτελεί διεθνή πρωτοτυπίαν το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της ελληνικής

Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των ελληνικών δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει, ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια» προκειμένου να παραβιάσουν απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου και προσθέτει:

«Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, “την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι” μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν. Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας».

Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, «δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι».

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

Βέβαια, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θεωρεί σκόπιμο – και πώς θα μπορούσε άλλωστε – να αναφέρει τις πολιτικές του προτιμήσεις καθώς είναι σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ, Κέλλυς Μπουρδάρα και χρόνια φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος το 2015 έδωσε το «παρών» σε προεκλογική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, μαζί με τη σύζυγό του και φυσικά είχε τοποθετηθεί στη 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις εκλογές του 2012.

Ανακοίνωση και από τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου με ανακοίνωσή της «καταδικάζει τις ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας, εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει».

Ακόμη, η εν λόγω Ένωση εκφράζει «τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας».

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κλείνει την ανακοίνωσή της αναφέροντας:

«Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς ‘κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών’».

Keywords
Τυχαία Θέματα