Το Κατάρ απαντά στην Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες εργασίας στα έργα του Μουντιάλ

Άμεση ήταν η αντίδραση των κυβερνώντων το Κατάρ, στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι ζουν στο κρατίδιο και εργάζονται για την κατασκευή των μεγάλων έργων που αφορούν στις εγκαταστάσεις ενόψει του Μουντιάλ 2022, που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Διεθνής Αμνηστία, παρά τις μεταρρυθμίσεις που συνέβησαν σχετικά με το θέμα, οι συνθήκες

διαβίωσης και εργασίας για «πολλούς μετανάστες εργαζόμενους στο Κατάρ παραμένουν δύσκολες. Ο χρόνος πιέζει τις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να παραδώσουν μία κληρονομιά για την οποία όλοι θα μπορούμε να πανηγυρίζουμε».

«Το Κατάρ κατανοεί ότι απαιτούνται αλλαγές και παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είναι αποτελεσματικές και ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς εργασίας μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία, κάλεσε τους ιθύνοντες του Μουντιάλ 2022, να ενισχύσουν και να επιβάλουν τους κοινωνικούς νόμους, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό για να αποτραπεί το φαινόμενο εργαζομένων μεταναστών με χρέη και να σταματήσουν την πρακτική ορισμένων εργοδοτών, οι οποίοι κατέχουν τα διαβατήρια των εργαζομένων.

Qatar and FIFA unveiled a new joint venture named “FIFA World Cup Qatar 2022 LLC” as the body responsible for delivering the first FIFA World Cup in the Arab world after the nine-member management board met for the first time in Doha. #QNA pic.twitter.com/IiFBs4tCFr

Qatar News Agency (@QNAEnglish) 5 Φεβρουαρίου 2019

Η Διεθνής Αμνηστία, απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό του συστήματος «Καφάλα» ή χορηγίας, το οποίο θέτει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στο έλεος των εργοδοτών τους. Παρά τις υποσχέσεις της Ντόχα, αυτή η πρακτική, η οποία μειώνει τις πιθανότητες των εργαζομένων να αλλάξουν εργασία ή να εγκαταλείψουν την χώρα, παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με την συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η αποτελεσματική και βιώσιμη αλλαγή απαιτεί χρόνο και γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί» καταλήγει η ανακοίνωση των διοικούντων το κρατίδιο του Κατάρ.

We’ve been asked x times about changes in Al Rayyan Stadium design. While they haven’t been confirmed, it’s obvious that official renderings are outdated. Our Reader (❤️) thankfully found new image of the stadium. Bit dark but clear difference. #Qatar2022 https://t.co/ps4tEjnKRX pic.twitter.com/G54IRsv6VM

— StadiumDB.com (@StadiumDB) 5 Φεβρουαρίου 2019

Qatar-2022 : l’enfer continue pour les ouvriers du Mondial #E1Midi @amnesty https://t.co/hHKr4dLMTX pic.twitter.com/YekWqXxfkR

— Le Club Europe 1 (@ClubEurope1) 31 Μαρτίου 2016

Qatar 2022: Pour Amnesty International, les conditions des travailleurs immigrés restent « difficiles » https://t.co/EZ4BoDJWhv via @20minutes

— Julien Auguste (@Rogairwolf) 5 Φεβρουαρίου 2019

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα