Το χρονικό του ολονύκτιου θρίλερ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Πώς ξέσπασε η φωτιά (εικόνες – video)

Πανικός επικράτησε μέσα στο πλοίο – Καπνοί έβγαιναν από παντούΚάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους και άρπαζαν σωσίβιαΔραματικές οι στιγμές μέχρι την αποβίβαση όλων των επιβατώνΟλοκληρώνεται και η αποβίβαση των οχημάτων

Πρωταγωνιστές ενός ολονύχτιου θρίλερ, έγιναν οι 875 επιβάτες και τα 140 μέλη πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλοίο, λίγη ώρα αφότου αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, κι ενώ έπλεε

ανοιχτά της Ύδρας, σήμανε συναγερμός. Αιτία ήταν η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο γκαράζ και συγκεκριμένα σε πλοίο που μετέφερε πλαστικά. Να σημειωθεί ότι το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Επικράτησε πανικός

Όλοι οι επιβάτες, κατόπιν εντολής, εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα. Την ίδια ώρα, δόθηκε και εντολή για εκκένωση εν πλω, και μάλιστα κατέβηκε και η μεγάλη σωστική λέμβος στη θάλασσα.

Τις πρώτες στιγμές, σύμφωνα με πληροφορίες επιβαινόντων, αν και τα μέλη του πληρώματος συντεταγμένα και βάσει οδηγιών είχαν ακολουθήσει το σχέδιο που υπήρχε, είχαν κάνει όλα τα απαραίτητα και προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πλοία του Λιμενικού αλλά και πυροσβεστικά πλοιάρια. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να γίνει αποβίβαση εν πλω, καθώς, όπως ανακοίνωσε το πλήρωμα, η φωτιά στο γκαράζ τέθηκε υπό έλεγχο και το πλοίο άλλαξε πορεία και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά.

Κινούμενο με μικρή ταχύτητα, το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 4 το πρωί έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά και 40 λεπτά αργότερα ξεκίνησε η αποβίβαση των 875 επιβατών. Η αποβίβαση έγινε από δύο εξόδους, μία στο πλάι και μία πίσω, ήρεμα, σιγά-σιγά και συντεταγμένα.

Στις 7 το πρωί ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η διαδικασία αποβίβασης και λίγο αργότερα το εγκατέλειψαν και τα μέλη του πληρώματος.

Οι επιβάτες με του που κατέβαιναν, τους παραλάμβαναν λεωφορεία και τους μετέφεραν σε άλλο σημείο του λιμανιού. Κάποιοι θα φύγουν για τον προορισμό τους με το επόμενο πλοίο για Χανιά τώρα, στις 10 το πρωί, και οι υπόλοιποι το βράδυ, με πλοία που έχει ναυλώσει η εταιρεία.

Δραματικά βίντεο μέσα από το πλοίο

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν τις δραματικές στιγμές που επικρατούσαν μέσα στο πλοίο μέχρι και την ώρα της αποβίβασης όλων των επιβατών.

Ν. Σαντορινιός: Χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των επιβατών

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο ΠειραιάςΧανιά.

Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».

Keywords
Τυχαία Θέματα