Το αντίδοτο στο άγχος του Brexit; Δοκιμάστε…. τσάι και προσευχή

Η Αγγλικανική Εκκλησία, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές οργανώσεις στην Βρετανία και αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια πιστούς στην Αγγλία και την Ουαλία, έχει αν μη τι άλλο μια πρωτότυπη αντιμέτωπη για το άγχος που ταλανίζει πολλούς Βρετανούς για τη μετά= brexit κατάσταση.

Έτσι, κάλεσε τους πιστούς της «να πάρουν το τσάι τους και να προσευχηθούν το Σαββατοκύριακο της 30ής Μαρτίου», τη μέρα δηλαδή που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την «χαλαρή» πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν οι αρχιεπίσκοποι του Καντέρμπουρι και

του Γιορκ και έχει ως στόχο «να μαζευτούμε και να συζητήσουμε πίνοντας τσάι και να προσευχηθούμε για τη χώρα μας και το μέλλον μας», όπως ενδεικτικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Αγγλικανική Εκκλησία φρόντισε πάντως να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντας ότι θα πρέπει να σέβονται «τις διαφορετικές απόψεις» δεδομένου του διχασμού που επικρατεί ακόμα για το εν λόγω ζήτημα.

Τα θέματα προς συζήτηση είναι τα εξής:

«Τι συνέπειες θα έχει το Brexit στις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις σας»; ή ακόμη και «Ποια είναι τα τρία βασικά κοινά σημεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ως κοινότητα και ως έθνος»;

Παράλληλα, παρουσίασε και μια «προσευχή για το έθνος» με την οποία οι πιστοί μπορούν να ζητήσουν από τον Θεό «την ένωση του έθνους και την καθοδήγηση των ηγετών».

Μια άλλη προσευχή της εκκλησία ζητά από τον Θεό «να σώσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία» ενώ μια τρίτη απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε «να μπορέσουν να κυβερνήσουν με σοφία και διορατικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα