Το «αυτογκόλ» Μητσοτάκη, τα fake news Άδωνη και το νέο «ναυάγιο»

Σε αποφράδα εξελίχθηκε η χθεσινή ημέρα για τη ΝΔ σε πλήρη αντίθεση με τα όσα επιδίωκε όλο το προηγούμενο διάστημα, λαμβάνοντας ανοιχτά ακόμα και το μέρος κουμπάρων – επιχειρηματιών, στην προσπάθειά της να πλήξει την κυβέρνηση.

Οι στρατηγικές επιλογές της ηγετική ομάδας της Πειραιώς, με προεξέχοντες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, οδήγησαν για ακόμη μια φορά τη ΝΔ σε αδιέξοδο, με τη διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση το κόμμα όχι απλά δεν βγήκε κερδισμένο, αλλά αντιθέτως εκτέθηκε «σκοράροντας» μάλιστα στην ίδια του την… εστία.

Εντυπωσιακή

συμβολή στο προδιαγεγραμμένο «γαλάζιο ναυάγιο» είχε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή προσπάθησε αρκετές φορές να στρέψει τη συζήτηση σε τελείως άσχετα – με τη συνεδρίαση – θέματα, φανερώνοντας την αμηχανία της ΝΔ να διαχειριστεί πολιτικά την κατάσταση. Στην προσπάθειά του αυτή, μάλιστα, αναπαρήγαγε και «fake news», υποστηρίζοντας πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χόρεψε ζεϊμπέκικο στη γιορτή του εφοπλιστή Θ. Κουντούρη. Για την ιστορία, ο κ. Κουρουμπλής πράγματι χόρεψε ζεϊμπέκικο, αλλά σε τελείως διαφορετική περίσταση.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν πέρασαν απαρατήρητα από τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, με αρκετά μέλη της να φεύγουν το βράδυ της Δευτέρας από τη Βουλή χωρίς να μπορούν να κρύψουν τον προβληματισμό τους για την πολιτική διαχείριση υποθέσεων από την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Όπως είναι φυσικό, τα απανωτά «γαλάζια» λάθη επισφράγισαν το «γαλάζιο ναυάγιο», με την υπογραφή των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο για την αποδοχή της παταγώδους ήττας της ΝΔ, ήταν η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ψηφοφορία για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που ο… ίδιος κατέθεσε.

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα