Το VAR… μπαίνει στο Champions League το 2019-20, απόφαση εφαρμογής του και στο κύπελλο Ασίας (εικόνες)

Η UEFA είναι έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για την χρήση του VAR στο Champions League. Το τελικό «ok» πιθανότατα να φτάσει την Πέμπτη (27/9), κατά τη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Η χρησιμοποίησή του, θα ξεκινήσει την σεζόν 2019/20, με την έναρξη των play-off τον επόμενο Αύγουστο.

Tο επίσημο ντεμπούτο σε μία διοργάνωση της UEFA

αναμένεται για το Ευρωπαϊκό Super Cup, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 του Αυγούστου του 2019 στην Κωνσταντινούπολη, εκτός και αν αποφασιστεί να συμβεί αυτό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-21 που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2019 στην Ιταλία. Από τη σεζόν 2020/21 θα χρησιμοποιηθεί και στο Europa League.

VAR introduced in Champions League: announcement today? https://t.co/M4v4tCtWrJ pic.twitter.com/nOloHTX14F

— CalcioMercato (En) (@CmdotCom_En) 27 Σεπτεμβρίου 2018

Βέβαια, όπως αναφέρουν πληροφορίες στη Νιόν, η απόφαση θα μπορούσε να αναβληθεί για την επόμενη εκτελεστική επιτροπή. Ετσι κι αλλιώς πάντως, κάθε ομάδα, που θα συμμετάσχει στα play-off και στην φάση των ομίλων θα πρέπει να δημιουργήσει μια αίθουσα VAR.

Champions, arriverà la Var E oggi la sanzione per CR7 https://t.co/bKglkuUIpx

— One Sport (@FootballScoreIT) 27 Σεπτεμβρίου 2018

****
Το VAR μπαίνει, λοιπόν, σιγά-σιγά σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Μετά την εφαρμογή του συστήματος video assistant referee στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας (AFC), αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και στο κύπελλο Ασίας, τον επόμενο χρόνο και συγκεκριμένα από τις 5 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η AFC ανακοίνωσε πως εξασφάλισε την άδεια από την FIFA και στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα εφαρμοστεί το σύστημα για την πιο αξιόπιστη διεξαγωγή των αγώνων.

"Asian football is determined to embrace technology for the good of the game"

The 2019 AFC Asian Cup in the UAE plans to use VAR at some stage.

Keywords
Τυχαία Θέματα