Το Pornhub καλείται να δώσει στοιχεία χρηστών λόγω πνευματικών δικαιωμάτων

Κάποιοι από τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας πορνογραφικού υλικού, Pornhub, κινδυνεύουν με δημοσιοποίηση των στοιχείων τους καθώς δικαστήριο της Καλιφόρνια ζητά την παράδοσή τους για παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έφερε στο φως στα τέλη Μαρτίου η ιστοσελίδα TorrentFreak και αφορά στα στοιχεία χρηστών που έχουν ανεβάσει βίντεο της εταιρείας παραγωγής Foshan Ltd χωρίς την άδεια της. Το δικαστήριο στην ουσία ζητά την ταυτοποίησή τους, επομένως τα στοιχεία που ζητούνται αφορούν σε ονόματα, διευθύνσεις IP, διευθύνσεις email, ιστορικό πλοήγησης στο Pornhub, ιστορικό αναρτήσεων, σχόλια, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις κατοικίας.

Το Pornhub πρέπει να συμμορφωθεί με την εντολή έως την 1η Μαΐου και στη συνέχεια είναι απόφαση της Foshan Ltd. το αν θα ασκήσει διώξεις. Πάντως όπως αναφέρεται στο TorrentFreak η ιστοσελίδα δίνει το ελεύθερο σε όσους έχουν τα πνευματικά δικαιώματα περιεχομένου να κατεβάζουν τα βίντεο που είναι δικά τους – όπως και στις άλλες σελίδες video streaming – , ωστόσο η Foshan Ltd προχώρησε αυτή τη φορά ένα βήμα παραπέρα ζητώντας τα στοιχεία των χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα