Το France Football ζήτησε συγγνώμη από τον Ινιέστα γιατί δεν του έχει απονεμηθεί η «Χρυσή Μπάλα»

Tο γαλλικό περιοδικό France Football ζήτησε συγγνώμη από τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Αντρές Ινιέστα, επειδή δεν του απονεμήθηκε ποτέ έως τώρα η «Χρυσή Μπάλα».

Η «Χρυσή Μπάλα» απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο παίκτη του κόσμου, δημιουργώντας μεγάλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των φιλάθλων ετησίως.

Το εβδομαδιαίο γαλλικό μαγκαζίνο δημοσίευσε ένα αφιέρωμα αποκλειστικά για τον Ισπανό άσο, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, μετά από 16ετή θητεία στους Καταλανούς, για να μετακομίσει στην Κίνα.

Το

άρθρο έπλεξε το εγκώμιο του Ινιέστα και τη θετική επίδραση που είχε στους συμπαίκτες του. «Από όλες τις απουσίες στη νικητήρια λίστα, η απουσία του Ινιέστα είναι οδυνηρή» υπογράμμισε ο συντάκτης του περιοδικού, Πασκάλ Φερέ και πρόσθεσε: «Αν όμως έχει μια ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, μπορεί να διορθώσει αυτή την έλλειψη».

Ο Ινιέστα ήταν ένας από τους υποψήφιους για να κερδίσει τη «Χρυσή Μπάλα» το 2010, μετά από τη νίκη της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όταν πέτυχε ο ίδιος το μοναδικό τέρμα του τελικού.

O άσος της Μπαρτσελόνα ήταν τρίτος το 2012, με τον Μέσι να κερδίζει το βραβείο ξανά, παρόλο που ο Ινιέστα αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στο τουρνουά, όταν η χώρα του κατάκτησε το EURO 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα