Την περαιτέρω ενίσχυση της Frontex θέλει η Κομισιόν – Θα καταθέσει πρόταση τον Σεπτέμβρη
Την ενίσχυση της Frontex με 10.000 άτομα σκοπεύει να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον αυστριακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς στη Βιέννη.
Η ασφάλεια και η μετανάστευση είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Αυστρίας που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Από την πλευρά του ο αυστριακός
Παράλληλα ο Σ. Κουρτς ανέφερε ότι η αυστριακή Προεδρία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, ενώ θα δουλέψει πάνω σε όλα τα σημεία της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι η μεταρρύθμιση του Δουβλίνου είναι μεν δύσκολη, αλλά αναγκαία. “Αν δεν αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου τα προβλήματα θα παραμείνουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Επιτροπή έχει καταθέσει τις νομοθετικές της προτάσεις, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ των κρατών-μελών.
Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Frontex με 10.000 άτομα ως το 2020.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμβιβαστική συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα και τη διαχείριση του ασύλου, ο Καγκελάριος Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διμερείς συμφωνίες που σκοπεύει να συνάψει η Γερμανία για να μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις μεταναστών εντός της ΕΕ. Τόνισε πάντως ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση και δεσμεύτηκε ότι η Αυστριακή Προεδρία θα εργαστεί πάνω σε αυτήν.
Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Σ. Κουρτς, η Αυστριακή Προεδρία αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σταθερότητα στη γειτονία της ΕΕ, μέσω της «προσέγγισης» των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τόνισε ότι η Αυστρία τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών αυτών.
Παράλληλα, η αυστριακή προεδρία της ΕΕ καλείται να φέρει εις πέρας δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα. Τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit) και τις διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021-2027.
Όπως τόνισε ο Σ. Κουρτς, η αυστριακή προεδρία θα είναι η τελευταία ολοκληρωμένη Προεδρία πριν από τις ευρωεκλογές την άνοιξη του 2019 και κατά τη διάρκειά της θα πρέπει να προχωρήσουν και να «κλείσουν» όσο το δυνατό περισσότερες νομοθετικές προτάσεις.
(ΑΠΕ/ΜΠΕ)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άγγελοι εμφανίστηκαν στο Άγιον Όρος; Δείτε την ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ εικόνα που προκαλεί ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!
- Γιατί δεν χάνεις το λίπος από την κοιλιά;
- Αποκάλυψη - «βόμβα» για την εξαφάνιση του 23χρονου φαντάρου: «Ο Τάκης τσακώθηκε στο πλοίο με...»
- Έφερε Ποντένσε
- Οπλιστείτε με υπομονή: Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ και προαστιακό έως τις 20 Ιουλίου
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα λαχανικά με λιστέρια
- 06/07/2018 Aκούστε την «Ελληνοφρένεια»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Αιματηρός καβγάς στη Δράμα – Λογομάχησαν μέσα σε μπαρ και τον μαχαίρωσε
- Αυτός είναι ο 31χρονος που έκλεβε πεζούς και σπίτια στην Αττική (εικόνες)
- Τους έλληνες στρατιωτικούς επισκέπτονται σήμερα οι γονείς τους στον απόηχο του τουρκικού τελεσίγραφου
- Το «Καφέ της Χαράς» επιστρέφει με νέα επεισόδια – Όσα αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας (video)
- Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Δείτε φωτό από τις διακοπές μετά τον χωρισμό του από τη Συνατσάκη (εικόνες)
- Τα LIDL ανακαλούν μίγμα με κατεψυγμένα λαχανικά – Σε εξέλιξη έλεγχοι του ΕΦΕΤ (εικόνα)
- Τι απαντά η ΝΔ στον Κούλογλου για το 8ωρο στους αυτοκινητιστές φορτηγών
- Ο Ρονάλντο… ανοίγει και την αγορά της Ιταλίας – Γιατί η Γιουβέντους θέλει την παρουσίασή του στις 7/7 (εικόνες – video)
- Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών – Τι προβλέπει (pdf)
- Τελευταία Νέα altsantiri
- Την περαιτέρω ενίσχυση της Frontex θέλει η Κομισιόν – Θα καταθέσει πρόταση τον Σεπτέμβρη
- Τι απαντά η ΝΔ στον Κούλογλου για το 8ωρο στους αυτοκινητιστές φορτηγών
- Σαρώνει τις παράνομες ιστοσελίδες η ΕΕΕΠ στο Μουντιάλ
- Τα LIDL ανακαλούν μίγμα με κατεψυγμένα λαχανικά – Σε εξέλιξη έλεγχοι του ΕΦΕΤ (εικόνα)
- Το «Καφέ της Χαράς» επιστρέφει με νέα επεισόδια – Όσα αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας (video)
- Βίντεο ντοκουμέντο – Συλλήψεις ακροδεξιών μετά την επίθεση στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων
- Στον «Κλεισθένη Ι» και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού
- Ο Ρονάλντο… ανοίγει και την αγορά της Ιταλίας – Γιατί η Γιουβέντους θέλει την παρουσίασή του στις 7/7 (εικόνες – video)
- Ο Τριντό κατηγορείται ότι είχε θωπεύσει μια δημοσιογράφο το 2000 – Ο ίδιος λέει ότι ζήτησε συγγνώμη
- Μουντιάλ: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Μπάκα και Ουρίμπε (εικόνες – video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κατατέθηκε στον "Κλεισθένη" η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής
- Πάτρα: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
- O Τρέι Εντουαρντ Σουλτς, σκηνοθέτης του «Έρχεται τη Νύχτα», ετοιμάζει το δικό του μιούζικαλ
- Economist: Η Ευρώπη βαδίζει στην κατεύθυνση των πολιτικών του Κουρτς
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση μίγματος κατεψυγμένων λαχανικών
- Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Πού βρίσκεται μετά την είδηση του χωρισμού του με την Μαίρη Συνατσάκη[pics]
- Ο Μακ θέλει επιστροφή στην Τούμπα
- Θα ενισχυθεί η Frontex με 10.000 άτομα ως το 2020 δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
- Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα λαχανικά με επικίνδυνα βακτήρια