Μουντιάλ: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Μπάκα και Ουρίμπε (εικόνες – video)

Οι δύο «μοιραίοι» παίκτες της εθνικής Κολομβίας στον αγώνα της φάσης των «16» απέναντι στην Αγγλία, Κάρλος Μπάκα και Ματέους Ουρίμπε, δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Είναι κάτι που πολλοί το περίμεναν και τελικά έγινε πράξη.

Αυτό συνέβη μετά την αποτυχία τους στα πέναλτι που εκτέλεσαν και σήμαναν τον αποκλεισμό των «καφετέρος» από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα στράφηκε εναντίον του Μπάκα, ο οποίος είδε τον Πίκφορντ να αποκρούει την εκτέλεσή

του, ενώ το σουτ του Ουρίμπε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Να θυμίσουμε ότι πριν από τρεις ημέρες συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος έπεσε νεκρός στην Κολομβία από πυροβολισμούς, μετά το αυτογκόλ στον αγώνα με τη διοργανώτρια του Μουντιάλ 1994 ομάδα των ΗΠΑ, που οδήγησε στον αποκλεισμό της ομάδας του. Τότε είχε γραφτεί ότι ο άτυχος παίκτης είχε δολοφονηθεί, λόγω των στοιχημάτων που είχαν χαθεί.
Επίσης, ένας άλλος παίκτης της Εθνικής Κολομβίας, ο Κάρλος Σάντσες, είχε επίσης απειληθεί με θάνατο για την παράβαση (χέρι) στην οποία υπέπεσε (και την αποβολή του μόλις στο 3ο λεπτό) στον εναρκτήριο αγώνα της Κολομβίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κατά της Ιαπωνίας.

****

Την ίδια ώρα, διακόσιες χιλιάδες υπογραφές έχει προσελκύσει η αναφορά της Κολομβίας προς την FIFA για την επανεξέταση του αγώνα της φάσης των «16» με την Αγγλία.
Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στους «καφετέρος» είναι πάρα πολλές, με τους οπαδούς της Εθνικής να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα σφυρίγματα των διαιτητών. Η αναφορά που καλεί την παγκόσμια συνομοσπονδία να επανεξετάσει δύο αποφάσεις-κλειδιά των ρέφερι έχει ήδη συγκεντρώσει τουλάχιστον 200.000 υπογραφές.
Η Κολομβία ηττήθηκε 3-4 στα πέναλτι, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 μετά από 120 λεπτά αγώνα στη Μόσχα. Η Αγγλία άνοιξε το σκορ από την «ασβεστένια βούλα» μετά την παράβαση που υπέπεσε ο Κάρλος Σάντσες στον Χάρι Κέιν, ωστόσο, τα ριπλέι δείχνουν τον αρχηγό των «τριών λιονταριών» να τραβά πρώτος τον αμυντικό έως ότου ακολουθήσει η πτώση του στη μεγάλη περιοχή από κράτημα του τελευταίου.

Είναι το πρώτο από τα δύο περιστατικά που διαμαρτύρονται οι Κολομβιανοί, μαζί με το γκολ που ακυρώθηκε του Κάρλος Μπάκα, το οποίο επισημαίνεται ιδιατέρως στην αναφορά, η οποία καλεί την FIFA να επανεξετάσει τις αποφάσεις «και να θέσει ένα δεδικασμένο για το fair play, που απαιτούν οι κανόνες του καλού παιχνιδιού».

#Rusia2018 | Carlos Bacca y Mateus Uribe fueron amenazados de muerte tras la eliminación de Colombia del Mundial | https://t.co/DIDlQFxP0s pic.twitter.com/Y6xwt2YKci

— Ovación Deportes (@OvacionVE) 6 Ιουλίου 2018

Amenazan a Bacca y Uribe por fallar los penaltis ante Inglaterra https://t.co/WnB4izeB4L

— Alfredo Ortiz Osorio (@Alfre_Pilot) 6 Ιουλίου 2018

Colombia players Carlos Bacca and Mateus Uribe are both receiving huge amounts of death threats following their missed penalties against England last night in the #WorldCup. [Mediaset]

Andrés Escobar (Colombian) was infamously murdered in 1994 after scoring an own goal. pic.twitter.com/5N5FNUNThE

— TheMilanBible (@TheMilanBible) 4 Ιουλίου 2018

Πηγές: naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα