Την κράτηση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή διέταξε ο εισαγγελέας

Την κράτηση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία για τις διαδηλώσεις, διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση, διέταξε την κράτησή του, ενώ ο αστυνομικός θα παραπεμφθεί αύριο στο αυτόφωρο.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο αξιωματικός βρισκόταν στο συλλαλητήριο

στο πλαίσιο των καθηκόντων του καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Σε βάρος του αξιωματικού, υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγγέλλουν την ύπαρξη και δεύτερου αστυνομικού που ήταν μαζί με τον πρώτο -επίσης εκτός υπηρεσίας- ο οποίος έβγαλε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και την έδειχνε στους αστυνομικούς ζητώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον διαδηλωτή.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πλαστό αφήγημα» περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου» με σημερινή (10/7) του ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στα γεγονότα της χθεσινής πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Οργανωμένο σχέδιο για τραυματισμό αστυνομικών βλέπουν οι Αρχές

Πίσω από τα χθεσινά επεισόδια οι Αρχές βλέπουν οργανωμένο σχέδιο για τραυματισμό των αστυνομικών, όμως την ίδια στιγμή παραλείπουν να αναφερθούν στα περιστατικά άγριας καταστολής και στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ο οποίος δέχτηκε εξ επαφής βόμβα μολότοφ στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το υπηρεσιακό του κράνος, να υποστεί εγκαύματα και να σπάσουν δύο δόντια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα