Νέα κρούσματα σήμερα 10/7: Τι ώρα βγαίνει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα. Αγωνία για τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Πρόσθετα μέτρα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της

χώρας καθώς και η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αυστηροποίησης των μέτρων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Στην εν λόγω χερσαία πύλη εντοπίστηκαν άλλωστε 29 νέα κρούσματα, νωρίτερα σήμερα, εισαγόμενα όλα τους, προς επίρρωση των ανησυχιών για την έξαρση του νέου ιού στη «γειτονιά» της Ελλάδας.

Κορονοϊός Ελλάδα 10/7: Τα νέα κρούσματα σήμερα, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Τα νέα μέτρα, αναλυτικά:

1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της εθνικής αρχής διαφάνειας, της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων μετά τη σχετική σύσκεψη ανακοινώθηκε και πως η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, πράγμα που σημαίνει ότι στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν εφόσον χρειαστεί.

Χθες, εξάλλου, ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα, εκ των οποίων εισαγόμενα είναι τα 27, με αρκετά από αυτά να αφορούν και σε Αττική και Θεσσαλονίκη, πλην των γνωστών εστιών υπερμετάδοσης του κορονοϊού (όπως η Ξάνθη).

Σε κάθε περίπτωση, τα κρούσματα που αφορούν στον τελευταίο απολογισμό του ΕΟΔΥ - και αντανακλούν στοιχεία που συνέλεξε και επιβεβαίωσε ο Οργανισμός έως τις 15:00 - αναμένονται από τις έξι το απόγευμα έως και τις επτά περίπου.

Κορονοϊός Ελλάδα 10/7: Τα νέα κρούσματα σήμερα, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που ανησύχησε ειδικούς και πολίτες:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα