Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Συμφώνησαν να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή (28/2) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών για την συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον συντονισμό στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο

ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν, αφού εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, συμφώνησαν ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την «εξομάλυνση της κατάστασης στην βορειοδυτική Συρία», όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Ifax και Ria.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, επίσης, ότι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συνάντηση κορυφής σύντομα.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή τη γενίκευση των συγκρούσεων στην επαρχία της Ιντλίμπ μεταξύ ισλαμιστών υποστηριζόμενων από την Τουρκίας και του συριακού στρατού, τόνισε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ότι η ένταση «μπορεί να κλιμακωθεί σε μεγάλη διεθνή σύγκρουση» προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά του στην ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης (27/02) στο Λευκό Παλάτι, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 34 τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί.

Η Άγκυρα δέχτηκε πλήγμα από το καθεστώς της Δαμασκού και του Μπασάρ Αλ Ασάντ, που υποστηρίζεται και από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Πηγή: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Συμφώνησαν να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα