Έκλεψαν από το ΕΜΠ εξοπλισμό αξίας άνω των 100.000 ευρώ – Μπήκαν με τροχό σε 12 εργαστήρια

Εργαστηριακός εξοπλισμός και υπολογιστές αξίας άνω των 100.000 ευρώ εκλάπη από τη Νέα Πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το βραδύ της Τετάρτης 26ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κλοπή έγινε από μεγάλο αριθμό γραφείων και εργαστηρίων. ενώ όπως ανέφεραν καθηγητές του ΕΜΠ, οι ληστές έδρασαν με «χειρουργική» ακρίβεια ως προς τα γραφεία και τα εργαστήρια που «χτυπήθηκαν», αφού φαίνεται ότι γνώριζαν πού υπήρχε

εξοπλισμός με μεγάλη αξία.

Οι δράστες διέρρηξαν δώδεκα γραφεία και δύο εργαστήρια με τη χρήση τροχών, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς αφού, όπως επισημαίνεται από τους καθηγητές, η φύλαξη του Πολυτεχνείου είναι ανύπαρκτη.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο εξοπλισμός που αφαιρέθηκε είναι απολύτως απαραίτητος για τη διεξαγωγή των ερευνητικών προγραμμάτων, των πειραμάτων, των διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να αναγκάζονται να τα διακόψουν.

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μαρία Κουή χαρακτήρισε ανεπανόρθωτο το πλήγμα χωρίς δυνατότητα αντιστροφής. «Δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης του εξοπλισμού, ο οποίος να σημειωθεί αποκτήθηκε αποκλειστικά από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τελευταία δέκα έτη… ίσως η συγκεκριμένη κλοπή να αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση του ασύλου και της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών με αρνητικές συνέπειες για τους φοιτητές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έκλεψαν από το ΕΜΠ εξοπλισμό αξίας άνω των 100.000 ευρώ – Μπήκαν με τροχό σε 12 εργαστήρια - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα