Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ – Τι είπαν οι δυο άνδρες (video)

Μετά τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κ, Μάικ Πενς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και με τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Τρίτης (09/10). Γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν και με την Τουρκία, αν και οι δυο άνδρες μίλησαν περισσότερο για θέματα που αφορούν τις επενδύσεις και την γραφειοκρατία.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκαν στις σχέσεις των δυο χωρών, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνει συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την εκλογή του.

Σύμφωνα

με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον αμερικανό πρόεδρο ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απάντησε στον έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κ, Μάικ Πενς, ο οποίος συνεχάρη τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του. Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, συζητήθηκαν ουσιαστικά ζητήματα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η επικοινωνία του έλληνα πρωθυπουργού με τις ΗΠΑ έγινε σε μία περίοδο στην οποία η τουρκική πλευρά δείχνει παραβατική και προκλητική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο. Φέρεται να μη συζητήθηκε κάποιο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά μένει να αποσαφηνιστεί κατά πόσο ο έλληνας πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχει επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε συγχαρητήρια και από την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Τρίτη (09/07), η καγκελάριος της Γερμανίας απεύθυνε πρόσκληση στον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα