Τι υποστηρίζει ο δράστης του διπλού φονικού στην Καβάλα – Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα η αστυνομία

Ο 42χρονος δράστης αρνείται ότι το φονικό έγινε για το πώς πάρκαρε το θύμα το φορτηγό του έξω από το σπίτι τουΥποστηρίζει ότι απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του, την ώρα που κάθονταν έξω, μαζί με τη σύντροφο τουΟι κάτοικοι κάνουν λόγο για «προβληματική προσωπικότητα» από τον δράστη

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χρυσούπολης Καβάλας από το διπλό έγκλημα το βράδυ της Πέμπτης (22/08), όταν ένας 42χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 67χρονη γειτόνισσά του και τον 43χρονο γιο της, πατέρα δύο μικρών παιδιών.

Θύματα και θύτης ήταν γείτονες που είχαν διαφορές, που τελικά

οδήγησαν στο έγκλημα, ενώ η πλευρά του δράστη αρνείται ότι το φονικό έγινε για το πώς πάρκαρε το θύμα το φορτηγό του έξω από το σπίτι του, όπως ανέφεραν και πολλοί γείτονες. Υποστηρίζει ότι απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του. Νέα στοιχεία έχουν δώσει όσοι γνώριζαν τις οικογένειες, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα η αστυνομία.

Το απόγευμα της Παρασκευής (23/08) η κηδεία των θυμάτων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες και σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Αυτά είπε ο δράστης για το έγκλημα

Σύμφωνα με το «proininews.gr» ο 42χρονος δράστης, που μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποστηρίζει τώρα ότι αντέδρασε όταν – όπως λέει – απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του. Όπως αναφέρει το «seleo.gr» ο δράστης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι διαπληκτίστηκε με τον 43χρονο γείτονα του, όταν, όπως ανέφερε, άρχισε ο γείτονας του να έρχεται απειλητικά στο σπίτι του, την ώρα που κάθονταν έξω, μαζί με την μητέρα και τη σύντροφο του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς, όταν έφτασε μπροστά στον φράχτη ο γείτονας του, τον προειδοποίησε να μην μπει μέσα στην αυλή, αλλά αυτός πέρασε την πόρτα και στη συνέχεια όρμηξε στην μητέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, αφού κατάφερε να πάρει τον γείτονα του από πάνω της, μπήκε θολωμένος στο σπίτι άρπαξε το όπλο και τους πυροβόλησε.

Η πλευρά του δράστη διαψεύδει, λοιπόν, τα περί διαφωνίας για τη στάθμευση του φορτηγού από το θύμα. Γι’ αυτό τον λόγο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «προβληματική προσωπικότητα» από τον δράστη

Κάτοικοι στην Καβάλα, λένε ότι πρόκειται για δύο οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είναι το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ αναφέρουν ότι οι διαφωνίες και οι διαμάχες τους ήταν παλιές και συχνές. Κανείς δεν περίμενε ωστόσο, ότι αυτές μπορούσαν να καταλήξουν σε έγκλημα. Σύμφωνα με μαρτυρίες από ανθρώπους της περιοχής, ο φερόμενος ως δράστης είχε παράξενη συμπεριφορά και συχνά – πυκνά, γινόταν πρωταγωνιστής επεισοδίων.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης ευρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατόπιν διαπληκτισμού με δύο ημεδαπούς, έναν 42χρονο και μία 67χρονη, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και τρεις κάλυκες. Ο 42χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας».

Η κηδεία μητέρας και γιου – που ήταν πατέρας δύο μικρών κοριτσιών – θα γίνει στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής (23/08) από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης, στην Καβάλα.

(πληροφορίες από proininews.gr, seleo.gr)

Φωτογραφίες: intimenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα