Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώνονται χωριά – Μέτωπα σε Μεγαλόπολη και Νέα Μανωλάδα

Νέα πύρινα μέτωπα εξελίσσονται ανά τη χώρα από το μεσημέρι της Παρασκευής (23/08), εκτός από αυτό στη Λέρο, που τέθηκε τελικά υπό έλεγχο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην Κέρκυρα, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Μέτωπα υπάρχουν σε Μεγαλόπολη και Νέα Μανωλάδα.

Από τις 15:15 καίει η πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL

και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 29 #πυροσβέστες, 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης δυο γειτονικών χωριών. Όπως αναφέρει το «startmediacorfu» που επικαλείται επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με την ίδια θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους. Στην Κέρκυρα έρχονται και καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς λόγο των ανέμων είναι αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ.

Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα, καίει αγροτικές εκτάσεις και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, όπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη. Συνδράμουν δύο υδροφόρες της Περιφέρειας κι ένα μηχάνημα έργου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/08) στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Πυρκαγιά μαίνεται και σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επί ποδός βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 16 περιοχές της χώρας εξέδωσε για το Σάββατο (24/08) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα