Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι ειδικοί απαντούν

Αρκετά αισιόδοξα είναι τα νέα για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας για την Κυριακή του Πάσχα. Όλα δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται κάποιοι να κάνουν περιφορά του Επιταφίου υπό βροχή, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, μιλώντας σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα.

Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός

θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται από το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και τη Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις ηπειρωτικές περιοχές.

Τη Μεγάλη Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, από τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός αλλάζει. Ενώ το πρωί θα είναι γενικά αίθριος, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αναπτυχθούν συννεφιές στη βόρεια Ελλάδα. Το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά. Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός, η περιφορά του Επιταφίου, στην κεντρική και νότια χώρα θα γίνει με ψιλόβροχο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός προβλέπεται άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα του Πάσχα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο γνωστός μετεωρολόγος, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τις ίδιες προβλέψεις έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω της σελίδας του στο facebook: «Αισιόδοξα παραμένουν φίλες και φίλοι και τα τελευταία αποψινά προγνωστικά στοιχεία για την ημέρα του Πάσχα. Μπορεί να μας τα χαλάσει λίγο Μ. Παρασκευή και Μ. Σαββατο αλλά η πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα είναι μεγάλη με εξαίρεση την Κρήτη και τα νότια νησιωτικά τμήματα όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα