Τι εξηγήσεις έδωσε η Volkswagen για τη ρατσιστική διαφήμιση που απέσυρε (video)

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου η Volkswagen για διαφήμιση του νέου Golf που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα και έχει επικριθεί ευρέως ως ρατσιστική λέγοντας ότι το σποτ κυκλοφόρησε λόγω έλλειψης πολιτισμικής ευαισθησίας.

Στο λίγων δευτερολέπτων διαφημιστικό της εταιρείας, φαίνεται σε κοντινό πλάνο ένα λευκό χέρι να σπρώχνει έναν μαύρο άνδρα μακριά από το νέο VW Golf,

και στο τέλος να τον ρίχνει σε ένα κτίριο που φέρει την πινακίδα «Petit Colon», που στα γαλλικά σημαίνει «μικρός έποικος».

Το Petit Colon είναι ένα πραγματικό καφέ στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, που βρίσκεται κοντά στο Teatro Colon, το όνομα, όμως, παραπέμπει στην αποικιοκρατία.

Η Volkswagen απέσυρε την αγγελία στις 20 Μαΐου, που εξακολουθεί, όμως, να κυκλοφορεί στα social media και ανακοίνωσε σήμερα τα ευρήματα μιας αναθεώρησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύθηκε.

#Germany: The new blatantly racist #VW #Volkswagen commercial shows a Black person being pushed around by white hands, then letters appear showing the N-word.

In WW2, VW collaborated with #Nazis and tortured and abused Jews as slave laborers. #racism #colonialism #Afrophobia pic.twitter.com/oVtHxF0Fkv

— Denijal Jegić | دانيال ياغِتش (@denijeg) May 21, 2020

«Μπορούμε να δηλώσουμε ότι οι ρατσιστικές προθέσεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο. Βρήκαμε έλλειψη ευαισθησίας και διαδικαστικά λάθη», δήλωσε σε δήλωση ο Χίλτρουντ Βέρνερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για την ακεραιότητα και τις νομικές υποθέσεις. Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen δήλωσε ότι καταδίκασε τον ρατσισμό, και η εταιρεία εξήγησε ότι η διαφήμιση ήταν μέρος μιας σειράς κλιπ από τη διαφημιστική καμπάνια Golf 8, που απεικονίζει ένα ζευγάρι.

Η Volkswagen δεσμεύθηκε να ενισχύσει την εκπαίδευση για την ποικιλομορφία και να βελτιώσει τους ελέγχους. Η εταιρεία, έχει δει ξανά τα τελευταία πέντε χρόνια τη φήμη της να αμαυρώνεται, με αφορμή την εξαπάτηση στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων ντίζελ, την οποία και παραδέχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα