Τι είναι το «cocooning» που ζήτησε να κάνουμε ο Μητσοτάκης (video)

Να κάνουμε «cocooning» προέτρεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναφορικά με τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι. Γιατί καλούμαστε

να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα».

Αμέσως μετά το διάγγελμα, τα social media πήραν φωτιά, σχολιάζοντας τη φράση περί «cocooning», με τους χρήστες να αναρωτιούνται τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

Τι είναι λοιπόν το περιβόητο cocooning 

Το «cocooning» προέρχεται από το αγγλικό «cocoon», δηλαδή το κουκούλι, και πρόκειται για τη συνειδητή απόφαση ενός ατόμου που επιλέγει να μένει κλεισμένο στο σπίτι του και να μην βγει έξω απ’ αυτό, προκειμένου να αποφύγει έναν κίνδυνο και μια δυσάρεστη ή κοπιαστική κατάσταση.

Στην αργκό, το «cocooning» είναι το «άραγμα» ή το «λιώσιμο» στο σπίτι, όταν δηλαδή για δύο, τρεις ή και περισσότερες ημέρες κινείσαι μεταξύ καναπέ, κρεβατιού και ψυγείου. Σταδιακά πάντως η λέξη απέκτησε ευρύτερη σημασία και χρησιμοποιήθηκε για την παραμονή στο σπίτι ακόμη και παρέα με φίλους ή συγγενείς για φαγητό, ποτό, επιτραπέζια, ταινίες ή απλά για κουβέντα.

Ο όρος επινοήθηκε στις αρχές των ’80s από τη συγγραφέα και σύμβουλο μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας, Faith Popcorn, κατά κόσμον Faith Plotkin, η οποία προέβλεψε πως ο όρος θα γινόταν trend, όπως και συνέβη.

Πηγή: Τι είναι το «cocooning» που ζήτησε να κάνουμε ο Μητσοτάκης (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα