Στα «δίχτυα» του κορονοϊού Γκάμπια και Κιργιστάν – Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Γκάμπια, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, μερικές ώρες μετά την αναγγελία των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο υπουργός Υγείας της μικρής χώρας της δυτικής Αφρικής, ο Αχμαντού Λαμίν Σαμάτε, εξήγησε πως το κρούσμα είναι μια νεαρή που επέστρεψε πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέθηκε σε αυτοαπομόνωση όταν ανέβασε πυρετό, προτού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαιώσουν ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Όλοι

οι επιβάτες που έφτασαν με την ίδια πτήση» και οι άνθρωποι που «ήλθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα βρεθούν και τεθούν σε απομόνωση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου είχε ανακοινώσει την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων για τρεις εβδομάδες, από σήμερα Τετάρτη. Ακόμη, τόνισε ο πρόεδρος, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Γκάμπια από χώρες οι οποίες πλήττονται από την πανδημία θα τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, το Κιργιστάν επιβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη τα πρώτα τρία κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Κοσμομπέκ Τσολπονμπάγεφ.
Πρόκειται για τρεις υπηκόους της χώρας, η μόλυνση των οποίων διαγνώστηκε μετά την επιστροφή τους από ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, εξήγησε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: Στα «δίχτυα» του κορονοϊού Γκάμπια και Κιργιστάν – Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα