Τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα ξεκινά ο σουηδικός φαρμακευτικός «κολοσσός», Sobi
Την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, με γραφείο που θα λειτουργεί στην Αθήνα, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία «Sobi», η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων.
Η «Sobi», με σημαντικό έργο στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων, «επενδύει στην Ελλάδα παρά τις οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια», ανέφεραν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης οι εκπρόσωποί της.
Δέσμευση της «Sobi» όπως είπαν, είναι μέσω καινοτόμων θεραπειών να καλύψει ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις, καθώς και των οικογενειών τους. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εστιάζει στην αιμοφιλία, τις φλεγμονές και τις γενετικές και μεταβολικές παθήσεις.
«Η έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών με σπάνιες παθήσεις σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε η Hege Hellström, πρόεδρος της «Sobi» Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Ρωσίας.
«Στοχεύουμε να συνεργαστούμε στενά με την ελληνική Πολιτεία για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και έγκαιρη και εφ’ όρου ζωής πρόσβαση σε θεραπείες για τους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «Sobi» στην Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Sergio Lai.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, καλωσόρισε τη Sobi στην Ελλάδα, και σημείωσε ότι «η επένδυση της είναι σίγουρα ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την ποιότητα του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα μας».
Πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις που γίνονται στις φαρμακευτικές εταιρίες είναι πολύ μεγάλες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πανευρωπαϊκά αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, επενδύοντας περισσότερα από 35 δισ. ευρώ τον χρόνο.
«Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία της Sobi στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις θεραπευτικές δυνατότητες των Ελλήνων ασθενών, καθώς πρόκειται για μία πρωτοπόρο εταιρεία με διεθνή τεχνογνωσία στη βιοχημεία και τις βιολογικά παρασκευασμένες θεραπείες. Και από τη στιγμή που η βιοτεχνολογία αποτελεί συνώνυμο της προόδου, η επιλογή της χώρας μας αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση, πως η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να συμμετέχει σε αυτήν την εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Αποστολίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε κατάσταση ΣΟΚ ο γιος του bodybuilder - "Γιατί σκότωσαν τον μπαμπά μου; γιατί σε μένα;"
- Χαλασμός με το βιβλίο του Βαρουφάκη - Απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του και αποκαλύψεις "φωτιά"
- Έκοψαν το ρεύμα σε πρώην υπουργό για λόγους αξιοπρέπειας
- Άφησε τη φωτογραφία της γυναίκας του στο τραπέζι πριν βάλει τέλος στη ζωή του
- Το «αντίο» της συντρόφου του bodybuilder που γάζωσαν στα Γλυκά Νερά
- Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κοντά στη Βοστόνη - Υπάρχουν νεκροί
- Survivor: Η Ειρήνη Αϊνατζιόγλου «αδειάζει» τους Μαχητές - «Γι’ αυτό έδιωξαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο…» (Video)
- Τι πίνουν οι Έλληνες στα χρόνια της ύφεσης
- «Χουνέρι» από Παναθηναϊκό σε ΠΑΟΚ και... αβάντα σε Ολυμπιακό!
- Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 3/5)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Ο σύζυγος της Κεραμέως και τα ερωτήματα για τη νέα επαγγελματική του ενασχόληση
- Βεβήλωσαν τον τάφο της Ρόμι Σνάιτερ
- Ποιοι γνωστοί ηθοποιοί είναι ζευγάρι; (εικόνες)
- Ομαλοποιείται η κατάσταση στα Σκόπια – Ο Ταλάτ Τζαφέρι ανέλαβε τα καθήκοντά του
- Συνάντηση Ξανθού με φαρμακοποιούς με «μενού» τις αλλαγές που απορρέουν από τη συμφωνία
- Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
- «Θα το καταφέρουμε» δηλώνει ο Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστινίων
- Στα ημιτελικά των πλέι οφ ο Άρης με 75-84 κόντρα στον ΠΑΟΚ (εικόνες)
- Πεσκόφ: Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν το θέμα της πώλησης των S-400

- Τελευταία Νέα altsantiri
- Μαξίμου: Ας μην παριστάνει τον κουβαρντά εκ του ασφαλούς ο Μητσοτάκης
- Φεύγει από την Παιανία το Κέντρο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία»
- Βεβήλωσαν τον τάφο της Ρόμι Σνάιτερ
- Πυροβολισμοί σε κολλέγιο του Τέξας – Δύο νεκροί (εικόνες – videos)
- Ο σύζυγος της Κεραμέως και τα ερωτήματα για τη νέα επαγγελματική του ενασχόληση
- Πυροβολισμοί σε κολλέγιο του Τέξας – Δύο νεκροί (εικόνες – video)
- Πυροβολισμοί σε κολλέγιο του Τέξας – Δύο νεκροί
- Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στο Καράκας της Βενεζουέλας
- «Θα το καταφέρουμε» δηλώνει ο Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστινίων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Καθαρός αναχρονισμός και καρικατούρα αναπτυξιακής λογικής η κυριακάτικη εργασία
- Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια από τους στρατιωτικούς ειδικής κατάστασης
- Ανέστης: Το άγχος στην πλευρά του ΠΑΟΚ
- Μαξίμου για Μητσοτάκη: Παριστάνοντας τον κουβαρντά εκ του ασφαλούς, απλά εκτίθεται
- Ο Καραμανλής επιστρέφει... στη Θεσσαλονίκη
- Καθήκοντα προέδρου της Βουλής των Σκοπίων ανέλαβε ο Τζαφέρι
- Ξεκινά ο 2ος κύκλος σεμιναρίων της Google «Grow Greek Tourism Online»
- Οι 8 σφαίρες και τα τρία σενάρια για την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης